Depo ölçümünü şiddetle tavsiye ederim.Ekranda göründüğü gibi çıkmıyor..Ekran daha az gösteriyor..Araç aslında daha fazla yakıyor..Asla ve katiyen daha az yaktığını görmedim.Bu sahtekar araba firmalarına çok ağır cezalar verilmeli..
Depo ölçümünün doğru sonuç verdiğini nereden garanti ediyorsunuz?
Araca koyduğunuz benzin miktarını daha sonra yaptığınız km'ye bölüyorsanız bu da hatalı olur. Siz sadece aracın yaptığı işi el ile hesaplamış olursunuz.
Bir de arabanın aldığı yolu doğru hesapladığını nerden biliyoruz? Ya da bize verilen benzin miktarının %100 doğruluğunu nasıl saptayabiliyoruz? İşin içinde hep makineler cihazlar var.
Mühendis arkadaşlar daha iyi bilir, her ölçüm hesabında bir "hata payı" vardır. Pi sayısı gibi, işlemlerin hassasiyetine göre kimi zaman 3,14, kimi zaman 3,1416 bazen de 3,1415926536 ya da incelik kriterinize göre gereken değeri kullanabilirsiniz. Sonucunuz da seçilen rakamların hassasiyetine göre ortaya çıkacaktır.
Araç yol bilgisayar verileri (alınan km dahil) ne kadar incedir, nasıl yapılır, eksikler nedir bunları araştırmak lazım. Ondan sonra burada daha iyi yöntemler için eleştiriler yapabiliriz.
Bence olaya gereğinden fazla takılmayın, ben benzin hesabını da yaptım, araç bilgisayar verilerini de çarptım böldüm, neredeyse birebir aynı sonuçlara ulaştım, çok ufak hata payları mevcut ama bunlar doğal bahsettiğim gibi.