Yakıt değerlerimi paylaşayım bende, ilginç gelebilir
Ofis-ev arası 1 dakikalık motor ısınma beklemesi dahil ekrana göre konuşuyorum 6 dakika sürüyor. Ofise giderken yol açık oluyor genelde 11.5lt gösteriyor dönerken trafik oluyor trafiğin durumuna göre 15.8-22lt gösteriyor
Fazla gibi gözükebilir ama kısa mesafe dur kalk bekle vs 100 km'ye bölünce bu rakam bence normal. Şöyle normal araç şuan 650 km'de 185 tl ve sonradan 55tl yakıt aldım toplamda, şuan çeyrek deponun az üstünde gösterge.
Dikkatimi çeken ise şu; Mesela ofis dönüşü yogun dur kalk trafikte durdum diyelim.Ortalama 12.0 olsun misal. Durdugum yerde klima vs kapalıyken 12.1 12.2 12.3 gibi böyle artıyor tabi start-stop devre dışı. Birde şunu da belirtmek isterim bahsettiğim dur kalk trafikte manuel kullanıyorum vites sürekli 1-2 2-1 değilde 1. vites ortalama 2000 devirde gittiğim 3-5 saniye.
Ve son olarak her sabah gördüğüm 15-22lt leri ben kafama takmıyorum neden derseniz Araç yeniyken yanlış hatırlamıyorsam 126km deyken yani kadıköy tuzla gidip geldim bir kaç gün işten dolayı. 33km lik yol sabah boş yol giderken 4.2-4.7lt değerlerini aldım. Dönerken yer yer yogun trafikte ki bostancı-göztepe arası şuanki trafiği bilenler biliyordur eve döndüğümde 5.8-6.1lt arasıydı değerler. Bu verdiğim değer aralıkları 4 gün için geçerli 4 gidiş 4 dönüş yani. Henüz en uzun mesafem bu kadar
Merhaba arkadaşlar,
Dün(Pazar günü) ilk uzun yolumu yapmış bulunuyorum. İstanbul'dan Çorlu'ya gidip akşamı aynı yolu döndüm. Giderken yolda benzin aldım aşağıda ki resim bir kısmı yok ama giderken ortalama 110-120 km arası gittik. Araçta 5 kişi idik 6.0lt/100km gösteriyordu. 2 araba idik bir yerde 170km ile radara girdim o yüzden dönüş biraz daha sakin fakat 3 yerde full gaz kesmeden 180km e kadar hızlanma var onun harici ortalama 80-90km diyebilirim.Dönüş 139 km içinde %20si şehir içi ve köprü trafiği %80i boş zaman zaman hafif trafik. 5 kişiydik ama çekişte herhangi bir eksiklik hissetmedim.
Araç 967km oldu genel yakıt görüntüsünü de paylaşıyorum.
Üstte bulunan yazımı da alıntı yaptım ofis-ev ortalamam ve kısa mesafede çıkan yüksek değerler ile Çorlu-İstanbul arası karşılaştırma yapılması için.
Saygılar.