Merhabalar,
Günü birlik İstanbul-İzmir (472km), İzmir-İstanbul(531km) yolculugum oldu. Tecrübe ve yakıt ile ilgili görüşmerimi paylaşmak isterim.
Yakıt:
Yola çıkarken depo fulledim. Pompa attıktan sonra 111 küsüt tl idi 115 e tamamlattım. 472 km sürdü İzmir. Ekrana göre 5.5lt gözüküyordu ki yolda ortalamam 120-130km idi yer yer uzun süreli 150-160km ile kullandım. İzmir şehir içi dur kalk trafik ışık derken 129 km yol yaptım. Dönüş yoluna geçmeden önce gene ekrana göre konuşuyorum 200 km yol gözüküyordu. İşin özeti full depo 601 km (129km şehiriçi) yol yaptım 5.5lt gözüküyor ve 200 km daha yol yapabilecegimi söylüyordu.
601 km de depoyu tekrar fulledikten sonra gelelim İstanbul dönüşe;
532km sürdü otoparka kadar, 5.7lt gösteriyordu ekran. İyi mi derseniz bence iyi nedeni ise çok süratli geldim ortalama hız 122km gösteriyordu ama 140 altına inmedim desem abartı olmuş olmaz sanırım ve çok tır araba vardı yavaşla hızlan çok oldu çok iyi değer bana göre. Orhan gazi köprüsü girişinden itibaren 180 e çıakrak sabit o hızda geçtim inşallah radar yoktur orda
532 km ardından otoparka parkettiğimde 330km daha yol yapabilecegim gösteriyordu ekran.
Araç henüz 3300 km yeni oldu. Şehir içi kullanmıştım hep bir depo ile 556-640 km arası gidebildim 2100km ye kadar. Şunu rahat söyleyebilirimki 80-90-100 km hız ile aracımız 850km yi rahat görür bir depo ile. Bu arada yukarıda bahsettiğim yolculukta araçta benim haricimde 3 kişi daha vardı 4 kişiydik.
Aynı yolu daha önce kiraladıgım Fiat Egea ile gitmiştim geçen sene onda gidiş dönüş ortalama gene aynı km 4.2 idi değer 1.3 multijet idi. Fabia gidiş dönüş 5.6 ortalamam ki süratli ve yakıtı düşünmeden pedala yüklendiğimi düşünürsem gayet memnunum.
Genel olarak (konfor,yoltutuş vs vs );
Virajlara genelde sert ve hızlı girmeyi seven biriyim. Fabia bu konuda üzmedi beni. Yüksek süratte direksiyon da gayet iyi yol tutuşta gayet iyi ve bir tedirginlik vermiyor.
Araç hiç yormadı beni(Fiat Egea da yorulmuştum çok). Frenler gayet iyi hatta çok iyi yüksek süratte bile iyi.
Tırların yanından geçerken araç bir savrulur ya o konuda da fena değil 140 larda fln hissediliyor ama 100-110 km civarından bişey anlaşılmıyor.
Gene yüksek süratte viraj çıkışlarında ufak bir savrulma var böyle anlatılmaz yaşanır ufak anlık. Ama tahminim tüm bu tip küçük araçlarda durum aynıdır.
Dikkatimi çeken bişeyden de bahsedeyim; Uzun yolda olur hani rampa çıkar araç bogulur devir düşer gaz verirsiniz toparlar yada toparlamaz hız düşer ya fabia da o sıkıntıyı çok ilginçtir hiç yaşamadım. D7 de giderken gaz pedal basma oranım sabit küt küt 6-5 gerekirse 4 e çekip yol düzeldiğinde tekrar d7 e geçiyordu ki inanılmaz hoşuma gitti.(Anlatmak istediğimi inşallah anlatabilmişimdir:)
ve son olarak annemin bir yorumu var onu da yazayım. "Araban rahat hoş da arkada iki tamam ama üç kişi yolculuk yapılmaz."
Not: Yakıt ile ilgili ekran resimlerini çekecektim ama gittikten sonra ne yazık ki dinlenme fırsatım olmadı hemen döndük çok fazla yorgun ve uykum vardı aklımdan çıkmış.
Atladıgım bir konuda herhangi bir sorunuz olursa yanıtlayabilirim. Saygılar.