herkese selamlar
subaru çok sevdiğim markalardan biridir ancak fanatik de değilim hani onu belirteyim
toplamda 3 sene subaru forester xt kullandım , 5,5 senedir de sıfır km olarak aldığım legacy'i kullanıyorum (daha doğrusu genelde artık hanım kullanıyor ben kendime daha düşük bütçeli dizel araç alıyorum son yıllarda, işe git gel için dizel şart)
öncelikle super B mi , forester mı sorusu çok da uygun değil aslında , sınıfları tamamen farklı araçlar , karşıladıkları ihtiyaçlar da öyle sayılır..
şu an kullanmakta olduğumuz legacy 4x4 , otomatik ve zamanına göre full denilebilecek bir araç. 2 senedir kışları kartalkaya'ya gidiyoruz ufacık olan çocuklarımızla ve emin olun zincir takmadan (ben de takmıyorum diyenleri duyuyorum) ancak 1 cmn de kaymadan tedirgin olmadan çıkartıyor indiriyor bizi. Resmen buz üzeri eğimli terde arabayı tamamen durdurup tekrar kaldırdığımda 1 cm patinaj ya da kayma olmuyor. Bu açıdan super B yi bilmiyorum.
Değer kaybı derseniz en zayıf noktasıdır subaru'nun.. ben aldığımda 78.000 TL olan aracı 72.000 ye kopartmıştım , şimdi satmaya kalksam 45-50 ancak müşteri çıkar sanırım. Aynı tarihte sıfır olarak 40.000 Euro (80.000 TL ediyordu) BMW 320 D bugün 105.000 KM de bile satsanız resmen aldığınızdan pahalıya satma ihtimaliniz bile var... bir de dizel
fakat benim için kabul edilemez eksisi iç hacmi idi , diz mesafesi yok , 2 çocuk koltuğu koyunca aradan kimse geçemez... oysa legacyde ortaya kayınvalide oturabiliyor 2 koltukla beraber... Bir de tabii 40.000 EUR olan baz donanımdı , benimki ise deri , zenon ve tabii 4x4 , sunroof vs full olanı idi
bir de geçen gün komşumuzun BMW 320 D , 130.000 bakımı sanırım 7.800 TL ödediğini duyunca teselli buldum açıkçası
super B , iç hacim , bagaj vs konusunda rakip tanımaz, forester için en azından diz mesafesinde aynı şeyi söyleyemeyiz.
Yakıt olarak ikisini de dizel diyorsunuz zaten aşırı bir fark olmaz... Foresterda 4x4 avantajı var , super b de iç hacim ve donanım...
bence beklentilerinizi netleştirmek lazım , yoksa subaru'ya bence yol tutuş , dayanıklılık , kalite açısından pek laf söylenmez..