klima kullanımı gibi basit bir konu nerelere geldi
bizim derdimiz bazen klimanın hiç devreye girmemesi ama bir kontak aç kapa ile düzelmesi idi... bazı arkadaşlarımız ise çalışıyor ama biraz geç soğutuyor yani yeterli değil şeklindeydi...
A/C düğmesinden bence hiç bahsetmeyelim bile sanırım forumdaki herkes o derecede bilgi sahibidir zaten
Gaz konusunda ben de dile getirmiştim , yetersizliği ile ilgili olan şikayetlerde belki araca eksik gaz basılmış olabilir ya da genel olarak gaz biraz düşük kalitededir dedim. Fakat bu devreye girmemesini açıklamaz..
Servise gitme konusunda gittim ve gazı da ölçtüler , miktarı ne eksik ne de fazla..
Rapidseverler , hepimiz yıllardır klimalı hatta dijital klimalı vs araçlar kullanıyoruz zaten. Ben diğer aracım Subaru'da bırakın A/C yi falan klima çalışıyorken pat diye eve geldiğimde arabayı stop ederim , off a filan da basmam , sabah marşa bastığımda da klima zaten elektronik olarak düğmeye basılı olduğundan zart diye devreye girer.... ne aküye zarar verdi , ne soğutmama oldu ne de devreye girmeme... özellikle eşim hemen hemen hiçbir zaman klimayı off yapmadan arabayı stop eder , binince de direk marş yapar klima hemen devreye girer...
yani bu klima kullanımı neden bizim araçlarda sıkıntılı , bir de altı üstü bir off düğmesi olsa ... açmak problem değil ister en sağdaki fanı zart diye çevir ister autoya bas ama kapatmak... kardeşim fan düğmesini sola tırrrr diye çevirince kapansana ? yok en düşük kademeye kadar geliyor fakat kapatmıyor ... hatta sola doğru bazen 2-3 defa daha çeviriyorum anca kapanıyor ...ya en sola çevirdim mi hemen kapansın , o en düşük kademede beklemesin ya da bir off düğmesi oluversin...