emre bey yardımcı olmaya çalışayım size:
1-Öncelikle arabadan beklentiniz ne yönde ağırlık basar ? Çocuk var mıdır , yoksa da plan dahilinde midir ?
2- Birinci soruyu detaylı cevapladıysanız başka soruya gerek yoktur...
Bakın beklenti deyince mesela neler girer:
1-Ben çabuk sıkılırım 1 senede 2 araba değiştiririm o yüzden prim yapsın derseniz , belki çok zarar ettirmez ama cumhuriyet altını gibi denilen araçlardan değil sanırım bizim rapidler..
2-Sıfır olsun , bu paraya daha donanımlı 2.el bulmak mümkün ama ben sıfır istiyorum diyorsanız alınır çünkü bazı donanımları gerçekten eksiktir. (Mercekli far , far sensörü , yağmur sensörü gibi) Tabii ekstra donanımlı bulmak mesela mercekli far , far sensörü mümkün. Fakat cruise control , yan havayastıkları , dijital klima gibi olmazsa olmazlar mevcut sonuçta arabada. Seat Leon ise benzinli olmak kaydıyla katlanır ayna , tek dokunuşla açılıp kapanabilen tüm camlar(rapidde sadece sürücü) , far sensörü vs gibi ekstra donanımlar sunar.Ve iç mekan daha kalitelidir.
3-Hayır benzinli olmaz 1.2 olsa bile sonuçta yakar ve dizelin satışı daha kolaydır derseniz (ki bence öyle) Spaceback ve sedan Rapidlerin diz mesafesi ve ferahlığı Leondan çok ileridedir...Bu noktaları ile Leonun yüksek donanımına karşı teselli verir.
4-Sevdiğimiz ve sevmediğimiz detayları diye bir konu açmıştım orayı da okuyun lütfen
5-Klima yetersiz mi ? Bazen bu kadar açmaya gerek kalmadan soğutabilmeliydi" dediğim oluyor... evet soğutuyor ama sonuna kadar açmak gerekli olmamalıydı bence. Klimada yaşadığım devreye girmeme sorunu ise tekrar başıma gelmedi , neden yaşandı o sorun bilmiyorum (klima ayrı başlıkta da konuşuldu oradan okuyun Audi de bile aynı sorun olmuş ve gazdan olduğu ortaya çıkmış) Yani evet klima daha iyi olabilirdi ama beş para etmez de değil yani o kadar da yere batırmayalım. Belki de gerçekten gazı bir değiştirsek rahatlayacağız ama sıfır araç diye elletmiyorum...
6-DSG... Önceki DSG lerde bambaşka problemlerden bahsedildi ama sonra artık giderildi diye biliyorum. Forumumuzda da rastladığınız kaçırma olayı ise bana denk gelmedi. Benim aracımda sadece (
) bir stop etme huyu var , onu da "arıza mı?" diye konu açtım oradan okuyunuz. bence servisin belki de güncelleme vs yaparak çözebileceği bir konu. Ve beni arabadan soğutmadı.
7-Sedan versiyonun bagajını bence bir inceleyin... Çocuk varsa ya da planlanıyorsa , puset vs vs koymak için , seyahatlerde tüm bavullara yer bulmak açısından araçların birçoğuna büyük fark atar...
8-Konfor ? Biraz göreceli ama genel fikir şu: Düşük yanak profili dolayısıyla biraz sert bir araç , yani yaylana yaylana giden yumuşak bir araç beklemeyin. Fakat yolda çok tok bir araç hissi veriyor bana , yani yola da oturuyor hani.
9-Kim ne derse desin 2-3 bayide deneme sürüşü yapın. Hiç acele etmeden aracı yokuş yukarı , yokuş aşağı sürün , durdurun kaldırın defalarca hatta. İnip binin defalarca , oturuşunuza bakın , geçin arka koltuğa oturun , konsolu kurcalayın , ondan sonra karar verin.
10-Fabia aklınızı çeliyorsa önceliklerinize bakın: Donanım fabia'da daha zengindir ve belki al-sat daha kolaydır ama bagaj dedin mi orada Fabia üzer.. Arka diz mesafesi , ferahlık dedin mi Rapid golü atar... Camdan bi bakayım arabama dedin mi Rapid bence daha yakışıklıdır. Sedan Rapid Octavia ile çok rahat karıştırılır...
Sorunuz olursa lütfen yazın (yakıtı cevapladım sanırım)