Dün akşam evin serinlediğini hissettim. Kombiyi incelemeye aldım. Basınç normal. Peteklerin havasınıda aldık (ne işe yarayacaksa
) birazda taze su bastım ama cıks, çalışmıyor cihaz.
Kırmızı arıza lambasıda yakmıyor. Cihazı resetliyorum bi 10 saniye falan çalışıyor sonra tak stop ediyor. Derece 80 de ha hani ev sıcakda ondan çalışmıyo neyim değil vaziyet.
Dedim bari zırt pırt elleşip devir daimi yemiyek neyim kapadım. Babam gelmiş 2 saat sora açmış çalışıyor
:hanz:
Dedim yav bozuktu, yok lan çalışıyo ya dedi. Sonra baktım aynı arızayı yeniden yapmış. Dedim bu iş bizi aşar
Bugün usta geldi, baktı, anakartta sorun dedi. Tüm sistemi boşalttık, orjinal yeni olan anakartını takıp, sistemi doldurup çalıştırdık, saat gibi işliyor makine.
Eski anakartta bi yer dediydi unuttum adını transistör mü ne, bayada ısınmıştı ciddi derecede.
Velhasılı kelam bu arızların sebebi dengesiz voltajlar, zırt pırt kesilen elektrik vs... gibi şeyler. Aslında cihaza bi regülatör bağlamak lazım. Gitti güzelim anakart, tamir olup geri gelecek adamda kendi anakartı geri alacak, yada ölece bu yerinde duracak. Artık Babamın canı ne isterse.
Bu arada unutmadan söleyim 5 senedir cihaza ne bakım ne bişey hiç el değmediydi :lol: