geçenlerde şanzımana bor eklemek için yağını değişmiştim. En bilindik SAE 80-90 yağ ile birlikte eklemiştim.
ama işin aslı kafamda hep bi soru işareti vardı. sonra pekde memnun kalmadım ne yalan söleyim. heleki 1. vitesler kabus olmuştu eski haline göre. milim milim giderken 1 e atmak için bileğimdeki damarlar çıkıyordu
kafam hiç rahat değildi, kitap okuyorum mesela, pat aklıma geliveriyor, la diyom nolacak yağ işte şanzıman alt tarafı. ama öle olmuyor, yine bi kurt düşüyor içime.
dedim lan Hakan sen bu değilsin, çakarım dedim boruna yağına, madem bi hatta ettik, telafi edip taşın altına girerim dedim.
Ankara'daki tek Mobil 1 yetkili dağıtıcısını aradım, ve yönlendirmesiyle Şaşmaz'da bi dükkana girdim, içerde süper tipler var, rockçı metalci bi hava sezindim, amcam uzun saçlı, küpeli falan, süperde anlıyor işten :++:
dedim aradığım yağ, TAM SENTETİK MOBİL 75-90 DİŞLİ YAĞIDIR....
bi baktı camdan (arabayı WRC falan sandı :kiki:) çok uçlardasın, ama kırmadığın sürece o şanzımana daha anahtar değdirme dedi bu yağdan sonra :hanz::hanz:
100.000 km garanti veririm dedi, gözünüde kapadı :++:
yağı aldım ve eski 80-90 ı boşaltıp, bunu ekledim, aman Ya Rabbi, şanzıman bomba gibi, pamuuuuuk pamuuuuuk!!!!
herkese tavsiye ederim, bormuş mormuş, geçin Allaseniz, ben denedim, bakın bişiy olmadı, olmuş olsa bile MOBİL gibi bi yağ üreticisi fazlasıyla karşılar beklentileri.
Motorada Castrol 505.01 TurboDiesel koyuyordum, bi sorakine Mobil 1 koyacağım...
Mobile çok pis saygı duyuyorum, fena arttı sevgim, artık Mobilciyim.....
yağ budur, kıralıdır, ötesi yoktur kanımca.
''Mobilube SHC Tam Sentetik Süper Performans Dişli Yağı SAE 75W-90''