aslında benim keşfettiğim demeyelim, eşimin bilmediklerini anlattım. misal dün sunroof açık kalmıştı araçtan indiğimizde. kapı koluna dokunarak kapıları kilitledik fakat sunroof açık kaldı. kumandadan düğmeyi basılı tutunca kapattı. o zaman aklıma gelen bir özellikten bahsettim. yağmur sensörü de olduğundan, yağmur başlayınca araç sunroofunu kapatıyor dedim.
kendimin de sonradan fark ettiğim detaylar var. mesela geri görüş kamerasında 3 değişik mod var. paralel park, dikey park ve römorka yanaşmak için görüntüyü kuş bakışı gibi değiştiren modu. baştan şekle dikkat etmeden dokunup "hmm demekki dar yerlerde iyice yakın park etmek için düşünmüşler demiştim". sonra dokunduğum şekilden römorka bağlantı manevrası için düşünüldüğünü anladım.
böyle şeyleri fark edince yazarım. ama alıncaya kadar o kadar çok video izledim ki hemen her şeyini biliyorum
geçende başıma gelen bir olayı yazayım bir de.
ellerim dolu idi anahtar da sol elimde iken bagajı düğmesine dokunarak açtım. elimdeki eşyayı bırakmamıştım. bu sırada elimdeki eşya avcumdaki anahtarın bagaj kapama düğmesine baskı uygulamış. kapak üstüme inmeye başladı. sırtıma dokundu ve durdu. hiç ummadığım anda bu olunca şaşırdım tabii. ama güvenlik önlemi işe yaradı ve durdu. sonra ben de bagaj üstüme kapalı iken o düğmeye bir daha bastım ve kapak açıldı.