dün aydına gidp geldik superb ile Saruhanlıdan aydına gittik, otobanda 130-140km ile kullandı kardeşim ortalama 7.4 litre idi 3 yetişkin 2 çocuk az bagaj ile klima devamlı açık. bornovada dur kalka kaldık 10-15dk kadar, dönüşte ben kullandım 130 ile 6.6 litre yaktı. giderken de dönerken de rüzgar vardı. 130-140lardan itibaren rüzgar sesi oldu ama dışarısı rüzgarlı idi. arabada sony xperia z1 ile mirrorlink bağlantısını başardık ama içindeki standart uygulamararı araç harekete geçince devre dışı bıraktı. telefonda bağlantı ayarları altında mirrorlink kısmı vardı onu aç dedik. usb ile bağladık.
bir de ilk depomuzu bitirmiş olduk. 850km de 304 tl yakıt harcadık. dikkatimi çekti 67 litre yakıt aldı. rezerv ışığı yanıp 10-15km daha yapmıştık. depo sanırım 66 litre +rezerv. bugüne kadar hiç bir arabamda depo hacmi kadar yakıt almamıştım.
rodajımızın yarısı anca yapmış oluyoruz. yola çıkmadan önce baktığımda yol bilgisayarı 32km ortalama hız ile 8.5 litre tüketim gösteriyordu. demekki şehir içinde 8-8.5litrede gezeceğiz. burada şehir içi trafiği sorunsuz. 90 sabitte 5 5.5 civarı gidiyor. 5000 kmden sonra düşer sanırım. geçen sene aldığım astramda öyle olmuştu.