škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Xenon'ları taktım, çıkı çıkı yaptım! :)

mygokhan · 160 · 47530

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Suleyman

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Anladım. Klasik Amerikan arabalarına özgü bir şey demekki. Bende Amerikan çizilmez cam filmi gibi çin malı sinyal ampülü gibi bir şey sandımdı.

Bu arada Skoda, Octavia ve Superb bagaj kapağı açılma şeklini burdan görmüş olmasın?

hakanerdogan

• Ziyaretçi
Onlar Amerikan.... Otomobilin gerçek anlamda ileri çıkışıdır, her şey onlardan görülmüştür aslında. Otomobil üretmekte ''Fordist Üretim Sistemi'' diğer sanayi kollarına bile sıçramıştır, her şey onlardan görülmüştür, geliştirilmiştir bence. Otomobilin babasıdır onlar. GM, Ford...

Bi Avrupa otomobili ile bi amerikanı kıyaslamayalım, ama Skoda bu bahsettiğiniz konuda Avrupa'da öncü, bize yeter.

Çevrimdışı AhmetH

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
amerikan sinyal kırmızı olur :)

euro  sinyaller turuncu  :)

park  ampülünü  turuncu yapma konusunda  ise  aman  diyeyim  gereksizlik ötesi olur  ben  2002  de  beyaz  led  yaptım  kendim  tiksindim  zamanla

Çevrimdışı lrfan

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.skodaturkey.com
Benim park lambaları şu an Osram Cool Blue...

Üzeri açık mavi boyalı olanlardan...

En çok bunu sevdim, LEDler patlayıp duruyor, hemde markalı olanını almıştım, buna devam  :)

hakanerdogan

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: AhmetH;48485
amerikan sinyal kırmızı olur :)

euro  sinyaller turuncu  :)

park  ampülünü  turuncu yapma konusunda  ise  aman  diyeyim  gereksizlik ötesi olur  ben  2002  de  beyaz  led  yaptım  kendim  tiksindim  zamanla

genelde yanda duranlara sanayide amerikan derler ama.... kastedilen odur.

Çevrimdışı AhmetH

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
valla Hakan  emin değilim  ama  sanmıyorum  abi
felicia nında yanında sinyaller var bunlarda amerikan sinyal mi diye geçiyor şimdi :)

amerikan ile euro spec  sinyallerin  renkleri farklı  onu biliyorum

grey marketlerde amerikadan ithal  gelen  araçların   distirbütörle  gelenlerden bariz farkları  sinyalleri  oluyor benim  gördüğüm.

grey market bu ;
http://www.sahibinden.com/2009_mercedes_gl_320_cdi_4matik-04WQQaXQQ15129615WQQpXQQdisplayitem

buda distribütör çıkışlı
http://www.sahibinden.com/bayi_cikisli_gl_320_cdi-71WQQaXQQ17416683WQQpXQQdisplayitem

ön sinyaller  farklı  :)

araştıracağım bu konuyu detaylıca amerikanların arka sinyalleri  kırmızı  önleri  turuncu  yanıyor  sanırım emin değilim..

hakanerdogan

• Ziyaretçi
ya sen çok yana gittin, ben çamurluğu önündeyim bi önceki sayfadaki Nova'daki gibi, yoksa aynı kıytırık sinyal bendede var.... yapma gözünü sevem... onu ayıramayacak kadar düşmedim daha :kiki: sanayide böyle geçer. arkadaşımın doğan SLX ine BMW amerikan lamba takmıştık, buralarda böyle diyorlar vallahi.

ama verdiğin Merc.lerde bu yeni bi furya diye biliyorum, eski americanlarda yoktu bu iş soradan türedi güvenlik açışından, orda haklısın.

Çevrimdışı kadir_

• Kısa Bir Ara..
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Gökhan abi sürekli grip çıkıyorum konuya sarı parklar gözüme çarpıyor her dakika sana şu parkları öneririm biz 1,5 senedir kullanıyoruz memnunuz şahsen :)

http://www.hepsiburada.com/mtec-super-white-dipsiz-park-ampulu-011733/productDetails.aspx?CategoryId=264115&productId=otm011733

hakanerdogan

• Ziyaretçi
ya ben bu Amerikanları bu yüzden seviyorum, aracın hatlarına göre yapmışlar her şeyi. vay efendim bu şuna aykırı bu böle olmalı vs. fasa fisoyla mahvetmemişler arabalarını. mesela bak bu 59 Impala hayvanında kaşlar çok ciddi belirgin. hemen oaraya parkları çakmış görüyon mu? gidip bunu 50 lerde tasarlayan adamın mezarına çiçek dikmek isterim.

yada bildiğin gibi arka stopları. harikalar ya, her şey tek bi stobun içinde, rengide çok tınnnnn demiş herifler. al işte yok böle tasarım. adam bu yüzden amerikan zaten, o yüzden o orda biz burdayız :++: :++: var mı böle kıç? Shakira'da bile yok...

ama örneğin bu tarz tasarımda bi aracada farklı bişi uygulamışlar... olay işi hatlara uydurmakta bitiyor...

ama gelgelelim yeni amerikanlara..... önde olmasıda zorunlu hale gelince (muhtemelen) böle tırış görüntülerde ortaya çıkabilmiş.....

(bu bi Impala farı)

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Ford 'un devasa pick-up ları dışında pek amerikan sevdam yok..:)
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP
2007 Skoda Roomster 1.2 HTP
2011 Skoda Fabia II 1.2 HTP  
2012 Fiat Doblo Cargo maxi 1.3 Mjet
2015 Ford Courier Van 1.5 TDCI

hakanerdogan

• Ziyaretçi
F-350 Super Duty desen ondada amerikan sinyaller ön farda, olmamış, cık... :) :lol:

(6.4 ltr, 350 bhp, 877 nm :hanz: V8 Power Stroke)

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: hakanerdogan;48529
F-350 Super Duty desen ondada amerikan sinyaller ön farda, olmamış, cık... :) :lol:

(6.4 ltr, 350 bhp, 877 nm :hanz: V8 Power Stroke)

Bunun biraz farklı modeli  bizim buralarda var. Çok dikkat çekiyor. Yollara sığmıyor..
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP
2007 Skoda Roomster 1.2 HTP
2011 Skoda Fabia II 1.2 HTP  
2012 Fiat Doblo Cargo maxi 1.3 Mjet
2015 Ford Courier Van 1.5 TDCI

Çevrimdışı Real81

• ROOMSTER COMFORTSPORT 1.4 TDI 105 HP
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle