#esariipek, hocam beni bayağı yanlış anladınız. Bahsettiğim değerler şehir içi yani 8.6 lt fabrika verisi olan aracın 10 lt lpg yakması gayet normal ki ben kullanırken lpg nerdeyse 3 tl oşmuştu yani 30 kuruşluk tüketim demekti o zaman 85 bg 132n/m 1.4 fabia ile. Bu yüzden bu araçla şehir içi tasarruf yapılmaz şuan 22 kuruşuda lpg nin fiyatı sayesinde yapıyor. Siz pek ş.içi dur kalk trafiğine girmediniz heralde. Benim araçta atiker kit vardı. Kötü bir kit miydi ustası mı iyi değildi bilmiyorum ama araç yokuşta 90 ı geçmiyordu hızlanmıyordu. 2500 devirde. Bu yüzden 1.0 araçtan korkuyorum. Yokuşları 4000 devirle çıkacaksak pekte tasarruf yapamam yinede 1.0 ne yakarki deyip ciddi ciddi akacağım. Bu bana göre kötü deneyim 1.4 fabiaya göre 40 n/m daha düşük torklu 10 hp daha düşük bir araca yönelmem birde lpg düşününce ürkütüyor. Belkide ben benzinli aracı kullanmayı pek bilmiyorum ondandır. Beni yanlış anlamayın. Önerilerinizi de bekliyorum. Şuan 1.4 araç gözüksede yarın sitedende kalkacak ve artık satılmayacak. Şuanki düşüncem 1.0 mpi fabia veya yeni gelecek ibiza.
Daha dün sadece şehir içi 70 km yol yaptım ortlama hız 33 yol bilgisayarı verisi %15 fazla gösterecek şekilde vag comla kodladım ben tüpü göstersin diye o halde 7.6 ortalaması vardı arabanın. Siz yukarıda krş hesabı söylediğiniz için bende krş hesabı verdim size örneklerimi yoksa araç ortalama karma bir kullanımla 8 lt lpg yakıyor. Kışın 7.5 baharları 6.5 lt benzin tüketiyor karmada. Şuana kadar hep dizel araç kullandıysanız atmosferik araçla zorlanabilirsiniz doğrudur ancak 90ı geçmeme falan yok bi vites küçültürsünüz 90ı da geçer 120yi de turbo yok araçta haliyle tork bandını iyi yakalayamazsanız küçük hacminde etkisiyle yokuşta tabiki çekiş sorunu yaşanacaktır
son olarak aracımda atiker gold kit var.
Gelelim sizin konunuza illa sıfır araç alacaksanız. Hernekadar 1.0+lpg mantık harikası gibi dursada unutulmaması gereken nokta hiç o motorun ülkemizde hiçbir zman tutmayacağı ve satarken sorun yaşayacağınızdır. 1.2 tsi gibi efsane bir motora bile "La biriki motur çekmez" diye eleştren,hakir gören bir milletiz. Genç adamsınız sırf yakıtı için hem 1.0 ın hantallığına hemde 2.el pazar yokluğuna katlanmaya deymez. 2. El 1-2 yaşında düşük kmli benim aracım gibi bir araç düşünebilirsiniz bence mantıklı olan budur hem az yaksın hemde az da olsa gitsin derseniz
napsam benim arabayı size verip bi cupra mı alsam acaba bende yetti bu kadar az yakmak [emoji23][emoji23][emoji23]
Ben 1.0 mpi + lpg diyorum
Hep millete 1.0-0.9-1.2 motur araba de, kedine tork monster arabalar al abi oluyo mu[emoji23]