Değişik sistemler var doğrudur ama demek istediğim ne olursa olsun aracın yapısını değiştirmek uzun vadede hep zarar verir.
Ben yıllarca dizel kullandım. Sözde az yakıyor diye çok çektim. Gitmez , kokay ısınmaz, bakımı parçası arızası hep külfet benzinlilere göre.
Size birşey söyleyimmi asıl arabaya Türkiye şartlarında zarar veren şey benzin ve dizel yakıttır. İçerisine tonla katkı adı altında kimyasal katılıyor. Aldığınız yakıtın İçerisindeki petrol miktarı günden güne azalıyor oktanı düşüyor. Belki 91 92 oktan bile anca kullanabiliyoruz. Avrupadaki yakıtlara göre vahim durumdayız. Lpg de iyi değil yani büyük çoğunluğu sıvı olsada %20 %30 gaz miktarı ile karışık yakıt motora hiç iyi gelmiyor. Ne kadar çevreci olsada Bu yüzden performanslar düşüyor. Sarfiyatıda fazla.
Lakin daha yüksek basınç ile lpgyi tamamen sıvıya dönüştürdümmü ortaya harika bir yakıt çıkıyor. Minimum değeri 102 oktan olan performanslı ve çevreci ve sarfiyatı düşük , yani 10 lt benzin harcıyorsanız max. 12 lt lpdi tüketiyor araç oysa lpg de bu durum 17 18 lt ler.
Tasarruflu olması sadece benzin kullanılmadığı için değil. Sarfiyatıda nerdeyse benzin ile aynı.
Bu gördüğünüz benim motordan. Alttaki sarı parça tüm tsilarda olan orjinal yüksek basınç pompası yani benzinin girdiği yer.
Sağ üsteki ise vialle kit. 2 hazne var. Birinde benzin bekliyor diğerinde lpdi. Anlık olarak değil sürekli lpdi aktarılıyor oraya. Benzin hortumunu çıkar vialleye tak. Vialleden bir hortum çıkar oraya geri tak. Senin içerdeki düğmede. komutuna görede ister benzin ister lpdide kullan, gibi düşünün.
bu Tanktan gelen yakıt tamamen sıvıya dönüşüyor . İlk marş dahilde lpdi kullanıyorsunuz. Benzine isterseniz geçiyorsunuz. Yada lpg bitince. Ben 25 bin kmdir 100 tl lik benzin almışım sadece oda acelem olmuştur durup lpg alamamışımdır. Çeyrek depo duruyor kaç bin oldu hala duruyor. Arıza ışığı yok bişey yok. Sadece bugüne kadar yüksek basınç pompası değişmesi gerekti bir kere 450 tl. O da tsiların kronik sorunu 75 ila 100000 km arasında değişebiliyor. Ben benzinde test ettim aracı total yakıt yeni almıştım. Obd den ölçtüm 0–100 sn olarak araç lpdiye göre bariz geri düşüyor benzinde.
Herkes gibi lpg alıyorum gerisini vialle hallediyor.
Anlayacağınız araca zarar verme ve yapısı değişme vs söz konusu değil. aksine motor ömrünüz saf bir yakıt olduğu için artıyor. Özellikle vialle gibi mekanik ürünleri olan marka sayesinde
Aslanımın asıl yemini esirgememiş oluyorum.