45 gün oldu aracımı alalı. bugün tam 2500 km oldu. 0 km 1.4 dsg dizel spaceback almıştım. elektrikli ayna kumandasının yerini ve kullanıssızlıgını sevmedim. torpidosuna media ve navıgasyon cihazı koymuslar. navıgasyonu al, alma o cıhaz yer kaplıyor torpido ufalıyor. cepler ve orta konsoldaki bardaklıklar ve küçük yer daha kullanıslı yapılmalıydı. el frenının altında da kullanıssız devasa bir alan var.
en begendigim yanı yakıtı. 2500 km de ortalama 5.3 yaktı. dsg ayrı bir keyif.
arka koltuklarda bas diz mesafesi yeterli. 4 kişi rahat ediyor. bagajı da gayet yeterli.
ben aldığımdan beri cok memnunum. uzun yolda yapıyorum sehir içindede kullanıyorum. günlük ortalama 50 60 km yol yapıyorum. hergün kullanıyorum. önceki aracım benzinli otomatikti. nerdeyse 2 katı benzin masrafım vardı. su an aylık benzin masrafım ortalama 450 tl civarında. eskiden 800 tl civarındaydı. aradaki farkla araba kredisinin önemli kısmı bile ödenir.
en cok kullandığım özellikleri ise hız sabitleyici, orta konsoldaki bolero ekran. bluetooth telefon
hiç kullanamadığım özellikleri bardaklıklar ve elektrikli ısıtmalı ayna kumandası
beni şaşırtan özellikleri: aynı jant ebadında istepne lastik. kullanışlı bagaj.
sevdiğim özellikleri: otomatik kitlenen kapılar (15km hızdan sonra) gözlük koyma cebi, kol dayama ve kol dayamanın içindeki kullanışlı alan.
Kesinlikle olması gereken ama araçta olmayan: mirrorlink, hız limitörü. özellikle mirrorlink gibi araçta olupta gizli tutulması gerçekten ayıp. pazarlama stratejisi olarak masumane değerlendirilemeyecek kadar etik dışı. Bu devirde cep telefonundan heryere ulaşımın ücretsiz ya da çok makul olduğu bir dönemde, 25 dolarlık arka görüş kamerasının ve navigasyonun 2500 tl ye satılmaya çalışılması soygunculuk. üstüne üstlük zaten araçta var olan mirrorlink özelliğin kapatılması sinir bozucu.
genel olarak rahat sürüşü olan dizel olmasına rağmen sessiz sayılabilecek güzel bir araba. fiyatını karşılıyor. hepinize güzel günlerde kazasız belasız sürüşler dilerim.