škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Rapid Uzun Dönem Testim

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı koraycan35

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
137 bin km deyim 2 bin km önce baskı balatayı değiştirdim aslında sorunum yoktu ancak pedal çok sertleşmişti..bu arada fren balata ve disklerim hala orjinal,bence bu rekor

Çevrimdışı Uğur Akar

• KOLTUKÇU
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: koraycan35;608401
137 bin km deyim... ...fren balata ve disklerim hala orjinal,bence bu rekor

Rekor ama 137 bin km' deki balata bence artık evsafını yitirmiştir.
Favorit' in balatalarını 100 bin km' de değiştirmiştim, üzerinden çıkanlar orijinali idi ve fren performansı çok değişmişti.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da  yavaşlaması gerekiyorsa, \'Hak, kural\' falan demeden, ilk davranan, canının ve malının kaderini başkasının inisiyatifine bırakmayandır!

Çevrimdışı koraycan35

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Fren performansından aldığım günden beri memnun değilim araç çok fazla yığılma yapıyor.bence 245 45 16 lastik kullanılmasının sebebi bu,şu an üzerinde 195 55 16 var o yüzden biraz daha yığılma fazla

Çevrimdışı Uğur Akar

• KOLTUKÇU
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: koraycan35;608473
Fren performansından aldığım günden beri memnun değilim araç çok fazla yığılma yapıyor.bence 245 45 16 lastik kullanılmasının sebebi bu,şu an üzerinde 195 55 16 var o yüzden biraz daha yığılma fazla

195 tabanla viraj performansı da çok iyi olmuyordu hatırladığım kadarıyla.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da  yavaşlaması gerekiyorsa, \'Hak, kural\' falan demeden, ilk davranan, canının ve malının kaderini başkasının inisiyatifine bırakmayandır!

Çevrimdışı koraycan35

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Uğur Akar;608485
195 tabanla viraj performansı da çok iyi olmuyordu hatırladığım kadarıyla.

Michelin saver bunu pek hissettirmiyor ancak orjinal dunlop sportmaxx mükemmel lastikti üretimi durmuş

Çevrimdışı koraycan35

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
141 bin km deyim bugün kumho hs 51 215 45 16 4 lastik taktım,195 55 16 michelin vardı,iyi ki orjinal ebata dönmüşüm.lastik henüz deneyemedim,yorumlarımı yazarım

Çevrimdışı cancan7024

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: koraycan35;610785
141 bin km deyim bugün kumho hs 51 215 45 16 4 lastik taktım,195 55 16 michelin vardı,iyi ki orjinal ebata dönmüşüm.lastik henüz deneyemedim,yorumlarımı yazarım

Hocam malum ebatlar sıkıntılı. fiyat verebilir misiniz kaça aldığınızı? tabi kullanım sonucu yorumlarınızı da . kış için 205 50 16 falken almıştım. ama aracın titremesini bir türlü kesemedik. kış boyu defalarca balansa girdi araba. ama nafile. bi kışı öylece geçirmek zorunda kaldım. şimdi garantiden gönderip incelenmesini isteyeceğim. 195 55 16 performansı sanırım memnun etmemiş sizi. onun da sebebini yazar mısınız?

Çevrimdışı koraycan35

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: cancan7024;610805
Hocam malum ebatlar sıkıntılı. fiyat verebilir misiniz kaça aldığınızı? tabi kullanım sonucu yorumlarınızı da . kış için 205 50 16 falken almıştım. ama aracın titremesini bir türlü kesemedik. kış boyu defalarca balansa girdi araba. ama nafile. bi kışı öylece geçirmek zorunda kaldım. şimdi garantiden gönderip incelenmesini isteyeceğim. 195 55 16 performansı sanırım memnun etmemiş sizi. onun da sebebini yazar mısınız?

Öncelikle geçmeyen titreşim balans tutmamasının sebebi başıma da geldi bayinin uğraşmaması,doblo aracımda 2 ay boyunca uğraştık titreme geçmedi en son adamını buldum lastiği janttan ayırıp çevirip geri taktı ve baya uğraştı olmadı bi kez daha söktü en sonunda süper olmuştu.bu arada giden zamanım cabası,bazen yokuş aşşağı bazen gazdan çekince bazen düz yolda rahatsız eden titreme...neyse 195 55 16 takmamın sebebi orjinal ebatta michelin lastik olmaması ve dunlop sportmaxx in üretiminin durmasıydı,düz yolda giderken sıkıntı yok ancak virajlarda ön taraftan dalma yapması canımı çok sıkmıştı konfor konusuna gelince evet 55 yanak konforlu ama yük altında hep bir sürtme korkusu vardı.ayrıca 55 yanak çapraz geçilen kasislerde araçta aşırı sallama yapmaktaydı.hız göstergem 195 55 16 ebatıyla navigasyondaki hızla aynı oldu.hatta son hızım navigasyonda 201 km bile oldu,orjinal ebatta 196 da kesici girdiğinde navigasyon 192 yi gösteriyordu,195 55 16 da 196 kesicide 201 gördüm.sonuç olarak orjinal ebat iyidir çok sıkışırsam 200 bin li kmlerde  205  50 16 alırım.fiyata gelince 240 tlye aldım

Çevrimdışı Blue Rapid

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
215 45 16 yerine kış boyunca 195 50 16 ebatını kullandım 800 tl ye almıştım hiçbir sorun yaşamadım tavsiye ederim.

Çevrimdışı koraycan35

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
144700 km deyim.150 bin bakımına kadar yarım litre yağ eklerim gibi geliyor,havaların ısınmasıyla kapılardan gıcırtı gelmeye başladı.fren balatalarım hala yeni gibi,bence bu bir rekor..

Çevrimdışı Oflu29

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: korhan;525678
Kilometrenizin maaşallahı var , forumdaki en deneyimli Rapid sürücüsü belki de sizsiniz :) ?

Hakikatten kilometreleri paylaşsak ?

03 Temmuz 2015 teslim aldım , 1.700 KM Rapid Spaceback 1.4 TDI DSG

Hic binmemissinki agabey

Çevrimdışı koraycan35

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
147500 km deyim.şanzımandan rölantide ses geliyor.debriyaja basınca geçen bir zırıltı sesi var,büyük ihtimal prizdirek rulmanı arızalı ancak baskı balatayı yeni değiştiğim için bu rulman ucuz dahi olsa tekrar şanzıman inmesi gerekecek buda bin tl yi bulur.

Çevrimdışı orcnd

• Yeni Skodacı
  • Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: koraycan35;613680
147500 km deyim.şanzımandan rölantide ses geliyor.debriyaja basınca geçen bir zırıltı sesi var,büyük ihtimal prizdirek rulmanı arızalı ancak baskı balatayı yeni değiştiğim için bu rulman ucuz dahi olsa tekrar şanzıman inmesi gerekecek buda bin tl yi bulur.

sürüş sırasında debriyajda fazla tutmaktan oluyor sanırım bu sorun.
siz böyle mi kullandınız yoksa ilgili parça mı çok narin ?

eğer parça narinse aklımızda olsun şanzıman seti değişirken onuda yenileyelim.

Çevrimdışı koraycan35

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
yok hocam ayağımı hiç debriyajda tutmuyorum söylentiye göre boşta gitmekten olur diyen var ya da fabrikasyon rulmanın bir ömrü var,ancak kime sorsam değiştirme sadece ses yapar diyorlar

Çevrimdışı sinan230711

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle