Yanlış anlamayın beni ama ikisininde sanzimani birbirinden kotu. Megane şahsen kullandım vites geçişleri anlamsiz hızlanması gereken yerde vites küçültmüyor fakat yavaş giderken bir anda vites dusuyor anlam veremiyorsunuz. Astra içinde durumlar ayni denebilir ama megane gore biraz daha iyi. Kötünün iyisi yani. Onunda 1. Viteste bir vites degisimi var ki anlatılmaz yaşanır yani. Resmen ileri dogru bir gidiyorsunuz sonra geri koltuğa geliyorsunuz cok hissettiriyor vites geçişlerini. İbaza daha iyi bir seçenek olur katilıyorum.
Hocam astranının neresi iyi aman diyim yapmayın etmeyin.
Bizzat iki şanzımanı da kullandım neresinden başlasam bilmiyorum yermeye
Astra almayın aldırmayın easytronicler opelin yüzkarasıdır. Otomatik falan değil zikirmatiktir her vites geçişinde allah allah diye öne doğru zikir çekersiniz. Acami bir bayan sürücünün düz vites kullanması gibi vites atar o kararsızlıktadır geri kaçar daha sayayım mı bilmiyorum ve araba ortlama 10ltsen aşağı yakmıyor.
Gelelim megana. Geri kaçırmaz 4 ileridir facia vites atar en az astra kadar kararsızdır fazlası vardır eksiği yoktur. Hayatımda gördüğüm en uyumsuz motor şanzıman denklemidir. Ortlama 10 lt civarı yakar
Gelelim ibizaya(halen kullandığım günlük aracım kendileri)
Tsi-dsgye laf eden çarpılır ortlama 8lt civarı bir tüketimi vardır. En büyük eksi yönü iç mekanının,arka koltuklarının darlığıdır sonuçta astra ve megandan alt sınıfta yer alıyo. Velhasıl kelam Uğur hocam astra aldırmada ne aldırırsan aldır