Başlık boyunca bilgi paylaşan herkese çok teşekkürler.
Kısmetse birkaç gün için de biz de periyodik bakıma gireceğiz. Yağ konusunda kafamda şüphe oluştu. Başlıktan okuduklarıma ilave olarak bir sorum var.
Başlıkta yağın W değeri tartışılmış; ama beni daha da endişelendiren olay sağdaki normal akışkanlık değeri. Bugün tekrar aracın kullanım kılavuzunu inceledim. Orda da verilen grafiğe göre 5W-40 kış için iyi koruma sağlıyor. Fakat bu yağın kullanım aralığı sıcaklığı maks. olarak 20 santigrat derece olarak verilmiş.:confused: Bu motor yeri geldiğinde 30-35 derece sıcaklıkta rampada tam gaz tırmanıyor. W'si bir yana; bu durumda asıl acil durum sağ taraftaki değer değil mi ?
Grafiğe göre 30-40 derecede koruma için sağdaki değerin 50 veya 60 olması gerekiyor.
Bu durumda ne yapmamı önerirsiniz ? Öncelikle; kafama göre 5-40, 5-50, 5-60 kullanabilir miyim ? Kullanmamı önerirseniz fiyat farkı ne civarda olur ?
Ha bir de; yukarda sorduklarıma rağmen muhtemelen 40 dışında bir şey kullanma imkanım olmayacak. Adamların elinde 5-50 falan olduğunu sanmıyorum. Bu durumda en azından 5-40 kullanırsak, 30-40 derece aralığında güvenle kullanabilecek miyiz aracı ? Bu konuda özellikle tedirginim; zira aracı 4300 devre kadar kullanırım. Hatta mecburi durumlarda 4500'ü gördüğü bile oldu.
« Son Düzenleme: 22 Kasım 2009, 18:00:34 Gönderen: SEAHAWK »
SEAT CORDOBA 1.4 TDI 80HP
[SIGPIC][/SIGPIC]