her yıl yenileyince size gitmiyor gibi geliyordur
Benim aracımın durumunu benden daha mı iyi bileceksiniz? Ortaya bir iddia atmışsınız ki bu iddianın hiçbir geçerliliği yok.
"boya koruma dediğiniz seyin zaten en iyisi 10 yıkamada çıkıyor gidiyor." Bu iddia size ait. Ben de diyorum ki bu tespit yanlış. Boya korumanın ömrü kullanılan malzemeye göre de değişir. 6 ay etkili olan da var, 1 yıl olan da, 2 yıl olan da var. Hepsini aynı kefeye koymak yanlış.
Benim aracımdaki uygulama asgari 1 yıl koruma vaat eden bir uygulama. Aracımı ortalama ayda 2 kez, bazen her hafta yıkatıyorum. Uygulamayı 11. ayda yaptırdım, aradan 10 aya yakın bir süre geçmiş. Aracımın boya korumasında ise en ufak bir zayıflama emaresi yok. Yağmurda boncuklanma üst düzeyde, su iticilik üst düzeyde, parlaklık ilk günkü gibi. Bundan önceki uygulamayı başka bir yerde farklı bir marka ile yaptırmıştım ve 6 ay zar zor gidiyordu.
Ancak, siz gider aracı fırçayla yıkatorsanız, otomatik yıkama makinasına sokarsanız, 1-TL'ye ağır aşındırıcı içeren köpükle 3-4 kez yıkatırsanız en kral boya koruma bile etkisini kaybedecektir. Bense kendi şampuanımı, kendi yıkama eldivenimi, kendi kurulama bezlerimizi veriyorum yıkamacıma. Zaten aracı nasıl yıkaması ve kurulamasını istediğimi de biliyor.
Sonuç olarak; bu tarz konularda genelleme yapmak doğru değil. Hele hele hiç görmediğiniz araçlar hakkında yorum yapmak hiç doğru değil. En azından o araç sahiplerinin de bu işlerden az biraz anladığını, kafalarının az biraz çalıştığını var sayabilirsiniz birşeyler yazarken...