"Tartışma" ya da "kendini ifade etme" falan filan bunlara girmeyeceğim. Sizin yaptığınız genellemeden ziyade "tümden bir yok sayma"dır en basitinden. Hiç açık kapı bırakmadan gayet net bir şekilde "boya koruma dediğiniz seyin zaten en iyisi 10 yıkamada çıkıyor gidiyor." ifadesini kullanan sizsiniz. Şimdi de laf kalabalığıyla o öyleydi de bu böyleydi falan deyip durumu makul hale getirmeye çalışmayın, gelmiyor...
Siz böyle "toptancı" bir yaklaşımda bulundunuz, ben de aksini söyledim. Üstüne tuttunuz benim aracımı benden daha iyi bilir gibi ahkam kestiniz. Ben yine öyle olmadığını söyledim. Üstüne araç bakımıyla ilgili örnek verdim, yine şahane üslubunuzla aldınız bizi bambaşka diyarlara götürdünüz...
Aklı başında ve işini iyi yapan her uygulamacı uygulamadan sonra araca nasıl davranılacağı konusunda detaylı bilgi verir zaten kullanıcıya. Siz bu zamana kadar hep saçmasapan yerlerde işlem yaptırdı iseniz, ya da bu tarz yerlerde uygulama yaptırmış arabaları gördü iseniz bu yine sizin toptancı yaklaşımınızı haklı kılmıyor. Boya korumaya bir dünya para verip hala aracını fırçayla yıkatan, makinaya sokan, kostikle yıkatan varsa yapacak birşey yok. Herkesin benim kadar titiz davranmasına da gerek yok zaten, adam gibi bir yıkamacı bulsunlar yeter. Ankara'da Detailing garage mesela, kaliteli şampuan kullanır, Meguiar's yıkama eldiveni kullanır, kurulama için de Uber Blue bez kullanır. Sadece bir örnek. İlla benim gibi bagajda temizlik çantası taşımak zorunda değil herkes.
Otomobil kullanıcılarının genelinde olan bir durumu ifade etti iseniz, açıkça belirtirsiniz. Mesela dersiniz ki; "insanlar çoğu zaman araçlarını nasıl yıkayacaklrını/yıkatacaklrını dahi bilmediği için boya korumadan maksimum verimi alamıyorlar". Ben de altına imzamı atarım. Daha önce belirttiğim cümleyi kurar iseniz işte o zaman sıkıntı olur, zira sanki uygulama yapılan tüm araçlarda kaçınılmaz bir son gibi lanse etmiş olursunuz.
Evet bu iş bütçe meselesidir, siz yazmadan buna da değindim zaten dolaylı olarak. Ne dedim, önceden yaptırdığım uygulama maksimum 6 ay etkili oluyordu. Şimdiki ise 1 yıla yaklaşmasına rağmen ilk günkü gibi. Aralık ayı gibi tekrar durum değerlendirmesi yapacağım kendi adıma. Ancak 400-TL'ye de boya koruma yaptırabilirsiniz, 1.000-TL'ye de, 1.500-TL'ye de ve hatta 2.500-TL'ye de... Sonuncu yazdığım uygulama 2 seneden fazla dayanım garantisi veriyor mesela. Size göre bunların hepsi aynı kefede, aralarında hiç fark yok Hatta son uygulamayı 2 farklı yerin yaptığını var sayarsak bu 2 uygulamacının da hiçbir farkı yok. Bunları uzatmak mümkün. Umarım artık anlatabilmişimdir neden toptancı yaklaşımları, tümden genellemeleri neden kabul etmediğimi...
Boya koruma yapılan araçla yapılmayan araç arasında da fark vardır. Bu işten para kazanmayan, tam tersine bu işe fazlaca para harcayan biri olarak bir kazancım yok yani. Parasını vererek yaptırdığım bir şeyle övünecek durumda da değilim ancak ister inanın ister inanmayın 92.500 kilometrede ve 5 ayaşında olan aracımı ne zaman aldığımı soran herkes ama istisnasız herkes büyük şaşkınlık yaşıyor...