0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Defterini kitabını sallayıp "okuyom ben ya" diye bağırsan mı acaba ya la!:kiki:
Onun da kılıfını uydurmuşlar abi, 4 yıllık diploman varsa 2. üniversiteyi okumanı tınlamıyolar hiç bi şekilde. Anca yüksek lisans yada yurt dışı yapıcan. Devlette yükseklisans yapacak ales ile yds falan bende yok, özelde yükseklisans yapacak para da yok, öyle yokoğluyok olana da askerlik müstehak oluyor artık
Hem askerlik olmayınca müstakbel kayınpeder 'kız vermem' diyor, sıkıysa gitme
Allah yar ve yardımcın olsun Furkanım o zaman.Askerliğini komando olarak yapmış nice insanlar var ki ailelerine kötü davranıyorlar. Böyle ezber şartlarla uğraşacaklarına insanları tanımaya çalışsalar ya. Sanki askerlik yapan dünyanın en iyi insanı olunuyor. Neyse ya! Özelini ihlâl etmeyeyim akşam akşam. Zor da bir şey değil senin için kanımca. Yapı yapıverirsin, teskereyi de hediye edersin.
Piyasa sıkıntıya giriyor iyice. Tl ile çalışanlar alım gücünde iyice sıkıntıya düştü. Döviz ile çalışan bizim gibi firmalar da satış yapamadığı için sıcak para döndüremez oldu. Ortam git gide kısırlaşıyor.Bu piyasa ortamında yapılacak en iyi şey; askere gidip bir süreliğine de olsa sırtı devlete dayamak sanırım. Kasım ayında ben bi gidip geleyim
Kasımda askerlik başkadır
Onun da kılıfını uydurmuşlar abi, 4 yıllık diploman varsa 2. üniversiteyi okumanı tınlamıyolar hiç bi şekilde. Anca yüksek lisans yada yurt dışı yapıcan. Devlette yükseklisans yapacak ales ile yds falan bende yok, özelde yükseklisans yapacak para da yok, öyle yokoğluyok olana da askerlik müstehak oluyor artık Hem askerlik olmayınca müstakbel kayınpeder 'kız vermem' diyor, sıkıysa gitme
Yasa değişti diye biliyorum 29 yaşına kadar istediğin kadar oku askerden muaf oluyorsun yani tecili uzattırabilirsiniz.
O durum ilk üniversite için geçerli, ilk üniversiteyi 29 yaşına kadar süründürerek askerliği uzatabiliyorsunuz ama elde diploma varsa 2. bir üniversitede okumayı tecile saymıyorlar
Lisans için geçerli değil mi içime kurt duşurdünüz. Ben şimdi 2 yıl okudum. Üzerine açık öğretime kayıt yaptırdım. Onun belgesiyle tecilimi yaptım. Ama şuan endüstrü mühendisliği okuyorum. Daha lisans mezunu oladım ama ilerde sen bir kere tecil ettirmişsin derler mi? 2017 de bitiyor bu sefer burdaki öğrenci belgemle 2019 a kadar tecil ettirmem gerekecek.
%18 zam konusu ne ara askerliğe döndü yaw
Bu yazıyla askerlik süresine de zam gelebilir