arkadaşlar ayağımdan biyopsi olduğum için bir hafta basmam yasak. bizimkiler superbe bakmak için bayiye gittiler aracı beğenmişler annem rapidi daha çok beğenmiş babamda bize büyük araç lazım diye superbe daha yakın olmuş bende babamın oğluyum malum
. araç hakkında bilgi almışlar babam dsg den dolayı hem sağlam dsg hemde güçlü motor isteğinden dolayı 2.0 istediğini söylemiş. bayidekilerde amca sen yabancı değilsin bu kadar para vermene gerek yok istediğin araç opsiyonlarla 200 bine yakın buluyor bu fiyata daha üst markalar alabilirsin biz sana 1.6 dizel verelim yeterli olur paranda cepte kalır demişler. babamda 7 ileri dsg de sorun varmış deyince amca o ihtimal her zaman var ama eskiye göre azaldı demişler.
bizimkiler eve gelince aracı beğendiklerini annemin renk olarak beyaz ve yeşil babamında siyah ve business griyi beğendiğini öğrendim. satıcının dediklerini anlattılar. şimdi evde tek araba var bizimkiler yılda birçok kez memlekete giderler. amasya samsun derken dönüşte bagajı erzaklarla doldurup gelirler dönüşte ankaradaki eş dost vs herkesin siparişlerinide alırız octavianın bagajı bile bazen yetmiyor. ayrıca arka tarafı geniş olmalı bazen şehir içi arkayı dörtlediğimiz bile oluyor
. hem dizel hemde bu özelliklerde geniş vs üst sınıf araç bulmak zor bu fiyata. şahsen premium segment alsam bu genişliği bırakacağız dolu olmayan benzinli bir araç olacak. birde bizim evde kimsenin hayali üst sınıf bir araç olmadı premium segment olarak. 13 yıldır skoda kullanıcısıyız hem fabia hem octaviadan memnun kaldık.
babamda 1.6 alalım kalan paraylada senin aracı satar üstüne superbden kalan parayı sana vereyim kendine de ne istiyorsan onu al dedi. normalde balıklama atlamam gerek ama sizede sorayım dedim
1.6 dizelde dsg aldı diyelim memnun kalırmı hız sınırlarında kullanan birisi olarak. torku vs 2.0 gibi olmaz ama yokuşta ani sollamada ara hızlanmada sorun yaşarmı araç kasayı kaldırır mı.
dsg arızası olabilir fabiamda 16 bin km de düz viteste şanzıman sorunu yaşadım yapıldı problem çıkmadı. tek çekincem bozulması değil diyelimki uzun yolda kaldık veya araba park yerinden dsg yüzünden çalışmadı vs gibi problemler yolda kalırsak ne yaparız yada acil bir yere yetişmek gerekiyor gidemedik esas düşündüren bunlar.
renk konusundada octavia grafit gri fümeye yakın bir renk o yüzden business griyi kendi açımdan düşünmüyorum ama babam ne der bilemem. yeşili de annem niye seçti anlamadım
. annem rapid istedi babamla benim isteğim superb oldu renkte de annemin seçtiği olsun yeşil değil ama beyaz olsun düşüncesindeyim
siz olsanız bu durumlara göre 2.0 mı alırsınız yoksa 1.6 alıp kalan paraya octaviamı satıp kendime de bir araç almamı mı önerirsiniz arkadaşlar