škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Yeni super b ilk kullanim izlenimi

aytunca · 250 · 73291

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı bilalduzenli

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: özdil;531417
Araç dsg ile 10 numara olur ama 7-8 dsg farkı 4 de şimdiden zam farkı belki teslim alana dek bir daha 2 zam derken 13-14 bin tl fiyat artacaktı eşim de manuel sevdiğinden biz manuel aldık. bir dsg arızası ihtimali vardı.

Yakın zamanda olmaz sanırım ama yılbaşına doğru veya sonrasında superb için bir kampanya olur diye bekliyorum.

Piyasayı ısındırıp ürünü sahaya indirmek için.

Çevrimdışı mühendis06

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
arkadaşlar ayağımdan biyopsi olduğum için bir hafta basmam yasak. bizimkiler superbe bakmak için bayiye gittiler aracı beğenmişler annem rapidi daha çok beğenmiş babamda bize büyük araç lazım diye superbe daha yakın olmuş bende babamın oğluyum malum :D. araç hakkında bilgi almışlar babam dsg den dolayı hem sağlam dsg hemde güçlü motor isteğinden dolayı 2.0 istediğini söylemiş. bayidekilerde amca sen yabancı değilsin bu kadar para vermene gerek yok istediğin araç opsiyonlarla 200 bine yakın buluyor bu fiyata daha üst markalar alabilirsin biz sana 1.6 dizel verelim yeterli olur paranda cepte kalır demişler. babamda 7 ileri dsg de sorun varmış deyince amca o ihtimal her zaman var ama eskiye göre azaldı demişler.

bizimkiler eve gelince aracı beğendiklerini annemin renk olarak beyaz ve yeşil babamında siyah ve business griyi beğendiğini öğrendim. satıcının dediklerini anlattılar. şimdi evde tek araba var bizimkiler yılda birçok kez memlekete giderler. amasya samsun derken dönüşte bagajı erzaklarla doldurup gelirler dönüşte ankaradaki eş dost vs herkesin siparişlerinide alırız octavianın bagajı bile bazen yetmiyor. ayrıca arka tarafı geniş olmalı bazen şehir içi arkayı dörtlediğimiz bile oluyor :D. hem dizel hemde bu özelliklerde geniş vs üst sınıf araç bulmak zor bu fiyata. şahsen premium segment alsam bu genişliği bırakacağız dolu olmayan benzinli bir araç olacak. birde bizim evde kimsenin hayali üst sınıf bir araç olmadı premium segment olarak. 13 yıldır skoda kullanıcısıyız hem fabia hem octaviadan memnun kaldık.

babamda 1.6 alalım kalan paraylada senin aracı satar üstüne superbden kalan parayı sana vereyim kendine de ne istiyorsan onu al dedi. normalde balıklama atlamam gerek ama sizede sorayım dedim :)

1.6 dizelde dsg aldı diyelim memnun kalırmı hız sınırlarında kullanan birisi olarak. torku vs 2.0 gibi olmaz ama yokuşta ani sollamada ara hızlanmada sorun yaşarmı araç kasayı kaldırır mı.

dsg arızası olabilir fabiamda 16 bin km de düz viteste şanzıman sorunu yaşadım yapıldı problem çıkmadı. tek çekincem bozulması değil diyelimki uzun yolda kaldık veya araba park yerinden dsg yüzünden çalışmadı vs gibi problemler yolda kalırsak ne yaparız yada acil bir yere yetişmek gerekiyor gidemedik esas düşündüren bunlar.

renk konusundada octavia grafit gri fümeye yakın bir renk o yüzden business griyi kendi açımdan düşünmüyorum ama babam ne der bilemem. yeşili de annem niye seçti anlamadım :D. annem rapid istedi babamla benim isteğim superb oldu renkte de annemin seçtiği olsun yeşil değil ama beyaz olsun düşüncesindeyim :)

siz olsanız bu durumlara göre 2.0 mı alırsınız yoksa 1.6 alıp kalan paraya octaviamı satıp kendime de bir araç almamı mı önerirsiniz arkadaşlar

Çevrimdışı enoktakenokta

• Site Sorumlusu
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Hüseyin; imkan varsa, bütçe elveriyorsa 2.0 derim.
Hep bi F.D. kafasındaki kişi...

Çevrimdışı turker

• TDI
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.ilkerturker.com
O zaman beyaz tdi dsg alip garantiyi uzatin bence. Herkesin istedigi olmus olur az cok :)

Çevrimdışı mühendis06

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
benimkinin pek acelesi yok hayalimde beetle almak var. babamın gönlü olsun octavia 2006 model 82 bin kmde fsi ambiante plus paketli sadece sol arka çamurlukta boya var yanımdan geçen motor dengesini kaybedip vurmuştu. birkaç yere gösterdim 30-32 bin bandında takas fiyatı verdiler kendim satsam 35 bin eder sanırım. 15 bin kadarda kenarda birikmişim var. beetle alsam düz vites için 1.2 düşünürüm üst paket birde xenon sunroof katlanır ayna alsam  84 bini bulur sanırım. 34 binide ya kredi çekerim yada 24 ay yada teyze anne babadan alırım. ama benimki beklesin biraz :)

Çevrimdışı egemenkons

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
arkadaşlar kimse yakıtın haricinde bu 1.4 tsı 150hp motorun bu arabayı kaldırıp kaldıramadığından bahsetmemiş. durum nedir ? makasta bırakır mı, ara hızlanmaları nasıl tat veriyor mu bilen arkadaşım açıklarsa sevinirim

Çevrimdışı turker

• TDI
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: egemenkons;531516
arkadaşlar kimse yakıtın haricinde bu 1.4 tsı 150hp motorun bu arabayı kaldırıp kaldıramadığından bahsetmemiş. durum nedir ? makasta bırakır mı, ara hızlanmaları nasıl tat veriyor mu bilen arkadaşım açıklarsa sevinirim

Uçurur :) Leonu ucuruyor, bunda da zorlanmaz bence.

Çevrimdışı promethe

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
1.4 122 hp yıllardır hem passatta hem de superbde kullanılıyor. Yeni kasalarda 125hp geldi tamamen yenilenmiş bir motor. Sizin bahsettiğiniz motor 150hp. Ben en küçük bir zorlanma yaşanacağını düşünmüyorum. Tabii beklenti nedir onu da bilemiyorum. Bir spor araba gibi kalkışta uçması beklenmez ama 0-100km verileri yol gösterici olabilir. Gaz tepkimeleri 3 ve 4. Viteslerde daha iyidir diye tahmin ediyorum. Arkadaşımda 1.4 122 hp golf var 2.  viteste 80- 90 km yi çok rahat görüyor. Araç ağırlık farkı mutlaka olacaktır ama zorlanacağını düşünmüyorum.
« Son Düzenleme: 05 Eylül 2015, 11:52:03 Gönderen: promethe »

Çevrimdışı aytunca

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Promote arkadaşımızın söyledikleri aynen kullanımda geçerli 150 beygir 125 e göre tsbiki daha yüksek güce kısa sürede ulaşmanızı sağlıyor kaldırır kaldırmaz tartışması 2008 yıllarının muhabbetidir

Çevrimdışı turker

• TDI
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
150 hp olanda tork 250 nm olmasi lazim ki brmzinli bi aracta 250 nm demek yardirking demek.

Çevrimdışı enoktakenokta

• Site Sorumlusu
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Uçuyor - kaçıyor ya da çekmiyor muhabbeti daha önce kullandığınız araçlara bağlı. Daha önce düşuk güçte ve hatta belki de turbo olmayan bir araçtan bu araca geçince bu araç size uçuyor-kaçıyor gibi hissetirebilir. Ancak daha önce kullandığiniz araç güç olarak bu araca denk ya da bu araçtan güçlü ise bu arac uçma-kaçma hissi vermeyebilir, hatta gitmiyor falan da diyebilirsiniz. Kendi adıma, test sürüşünde bana öyle uçuyor-kaçıyor hissiyatı vermedi 150'lik araç; hatta hayal kırıklığına uğradım diyebilirim. Tabii hu tamamen benim şahsi fikrim ve tecrübemdir.

Çevrimdışı egeyildirim

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: enoktakenokta;531585
Uçuyor - kaçıyor ya da çekmiyor muhabbeti daha önce kullandığınız araçlara bağlı. Daha önce düşuk güçte ve hatta belki de turbo olmayan bir araçtan bu araca geçince bu araç size uçuyor-kaçıyor gibi hissetirebilir. Ancak daha önce kullandığiniz araç güç olarak bu araca denk ya da bu araçtan güçlü ise bu arac uçma-kaçma hissi vermeyebilir, hatta gitmiyor falan da diyebilirsiniz. Kendi adıma, test sürüşünde bana öyle uçuyor-kaçıyor hissiyatı vermedi 150'lik araç; hatta hayal kırıklığına uğradım diyebilirim. Tabii hu tamamen benim şahsi fikrim ve tecrübemdir.

ilginç. şöyle ki, performans konusunda tüm araçlar içinde benzinli motorlarda 1.4 tsi 150 lik  motorun üstünde ben hiç bir motor görmüyorum (2.0 lar ve üstü hariç tabi). 1.5 tonluk makineye 8.6 sn 0-100 fabrika değeri biçilmiş ki fabrika verisinin altına çok rahat inilebiliyor. tabi ki ağırlıktan dolayı bir golf leon vs kadar atak olmasını bekleyemeyiz. bir de 250nm tork var daha ne olsun derken bu yorumu gördüm hayli şaşırdım. bu araç uçmayacak kaçmayacak hatta gitmiyor dedirtiyorsa daha önce 2.0 turbo beslemeli aşağısı hiç bir araç kullanmamışsınız sanırım, ozaman bişey diyemem. lakin vergi dilimlerini ve ekonomiyi baz alırsak 1.4 tsi 150  ülke şartlarında en performanslı makinedir kişisel düşüncem.

Çevrimdışı turker

• TDI
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: enoktakenokta;531585

Senin araç yazılımlı olduğundandır belki.

Ya da Euro 4-5-6 derken arabalar uyuzlaşıyor sanki...

Çevrimdışı viperking

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Tsi in yapisi maaleswf ucuyor hissi vermiyor. nasil anlatayim, garip bir yumusaklik var aracta. Sanki otoban kullanimlari icin tasarlanmis. Mesela insignia da Turbo ne zaman devreye giriyir, ne zaman guc artiyor ne zaman tork vandinin sonuna gelinmis hepsi hissediliyordu.

Ana 150 lik ACT de bu hislerin hicbiri yok. Sanki atmosferik gibi. Hizli guclu ama bunu o kadar yumusak yapiyor ki bu araba 150hp diyemiyorsunuz. Ha bu yumusak karakteri seversin sevmezsin o ayri mesele. Ama bu segmentte bir araba alip da ben 0-100 yapiim, roll yapayim,  makasli gideyim bence cok cok abes.

Çevrimdışı enoktakenokta

• Site Sorumlusu
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: egeyildirim;531589
ilginç. şöyle ki, performans konusunda tüm araçlar içinde benzinli motorlarda 1.4 tsi 150 lik  motorun üstünde ben hiç bir motor görmüyorum (2.0 lar ve üstü hariç tabi). 1.5 tonluk makineye 8.6 sn 0-100 fabrika değeri biçilmiş ki fabrika verisinin altına çok rahat inilebiliyor. tabi ki ağırlıktan dolayı bir golf leon vs kadar atak olmasını bekleyemeyiz. bir de 250nm tork var daha ne olsun derken bu yorumu gördüm hayli şaşırdım. bu araç uçmayacak kaçmayacak hatta gitmiyor dedirtiyorsa daha önce 2.0 turbo beslemeli aşağısı hiç bir araç kullanmamışsınız sanırım, ozaman bişey diyemem. lakin vergi dilimlerini ve ekonomiyi baz alırsak 1.4 tsi 150  ülke şartlarında en performanslı makinedir kişisel düşüncem.

Merak buyurmayın araçlar konusunda yeterli tecrübem var. Zaten ilk mesajımın ana fikri de kişilerin şahsi tecrübesinin bu araç konusundaki nihai fikirlerini tayin edeceğidir. Yani kimine gore uçar kaçar kimine gore vasattır. Kendi aracım da yazılımlı bir Superb 1.4 TSI. Kendi aracıma göre yorum yapıyorum ve bana göre uçmuyor da kaçmıyor da. Hatta benim aracım gibi gitmiyor da, alt devirleri de o kadar canlı değil, yatırmıyor da. Bu da benim sahsi görüşüm ve tecrübemdir diye de ayrıca belirttim. Ancak araç alıcısının beklentilerini karşılıyor ve alıcısını mutlu ediyorsa gerisi teferruattır zaten.