Arkadaşlar Superb 1.4 tsi 150 ps business gri renk aracım 2 gün önce teslim edildi. Sizinle sürüş deneyimlerimi paylaşmak istiyorum.
Öncelikle aracın iç malzeme kalitesi gerçekten çok yüksek, bu hususlara çok değinmeyeceğim çünkü iç malzeme kalitesi herkesin gördüğü üzere ortadadır. Bunların dışında bir çok kişinin merak ettiği sorulara değinmek gerekirse;
1- Aracın süspansiyonları oldukça yumuşak ve çukurları emmesi çok başarılı (jantlar 17 inc)
2- Aracın motor sessizliği oldukça başarılı, 17 inc jant olmasından dolayı aracın yol sesi yok denecek kadar az.
3- Araç 140 km hıza kadar kabine hiç bir rüzgar sesi almıyor fakat hız olarak 140 km üzerine çıkarsanız çoooook hafif bir rüzgar sesi geliyor (duymak için müziği kapatıp sese odaklanmalısınız)
4- 1.4 tsi 150 ps 250 nm tork olan aracın çekişi beklediğimden epey bir iyi çıktı (daha önce kullandığım araçların motor gücü 110 beygir ve 250 nm tork olduğu için olabilir) araç anında yüksek hızlara çıkabiliyor ve 150 160 km hızlarda herhangi bir sarsıntı vs. hissettirmiyor. Bu doğrultuda yol tutuşu gerçekten başarılı
5- ACC, yahu bu ne müthiş bir teknolojidir. Ciddi manada bağımlılık yapan bir özellik
, araç vites geçişleri konusunda sizi uyarıyor ve vites geçişleri sırasında ACC çalışmaya devam ediyor. Manuel viteste araçlar durduğu sırada araba uyarı veriyor ve frene basmanızı sağlıyor. Otomatik viteste bu ACC tek kelimeyle efsane bir özellik olur.
6- bi-xenon farlarla ilgili zaten detay vermeme gerek yok, yalnız gündüz ledleri estetik olarak aracı baştan sona değiştiriyor.
7- Yakıt tüketimi olarak şu an bir veri veremiyorum araç şu anda 200 km de ve ortalama tüketim olarak 9.5 lt gösteriyor.
8- Multimedia da smartlink özelliğinin desteklenmemesi ve bu nedenle çalışmaması bence bir dezavantaj oluşturuyor.
Business gri renk tam anlamıyla bu araç için üretilmiş harika bir renk, trafikte tüm meraklı gözlerin araç üzerinde olması da ayrı bir keyif
Şimdilik aklıma gelenler bunlar, merak ettiğiniz bir şey olursa seve seve cevaplamaya çalışırım.