Arkadaşlar merhaba,
5 yıldır Ford Focus kullanıyorum. Sık araba değiştirmiyorum ve en az 7-8 sene
severek kullanabileceğim D sınıfı bir aile arabası alma niyetindeyim.
Yıl başından bu yana D sınıf bir çok arabayı inceledim. Mayıstaki AutoShow fuarında da yeni Superb dahil birçok arabayı yakından görme imkanım oldu.:gaz:
Kriterlerim özetle;
- Vergi nedeniyle 2.0 altı olması,
- Konfor için otomatik şanzıman olması
- Uzun vadede yakıt ekonomisi nedeniyle dizel olması. Yıllık 15-20 bin km yol yapıyorum. Dizel motor benzinliye göre 4-5 senede başabaş noktasına geliyor. Bundan sonra ise daha avantajlı oluyor. :ok:
Marka takıntım yok. Uzun vadeli düşündüğüm için ikinci el değer kaybı konusunu da bir kenara bıraktım. Fiyat/performans açısından uygun olanı tercih edeceğim.
Geçen 4-5 aylık sürede Mondeo, Insignia, Peugeot, Audi A4 gibi araçları çeşitli nedenlerle eledim. Passat, Superb ve SUV olmasına rağmen Qashqai üzerinde yoğunlaştım.
Aşağıdaki linkte bu 3 aracın orta ve üst donanımlı modellerini mukayese etmeye çalıştım. (Octavia sadece mukayese için yer alıyor. Bazı özellikleri anlamadığım/bulamadığım için hatalar olabilir.)
http://i.hizliresim.com/6k9PQk.jpg Bu linkte ise aynı araçların fiyat mukayeseleri yer alıyor.
http://i.hizliresim.com/gAq8y2.jpg Fikir anlamında bulunduğum nokta ise dizel, otomatik, prestige superb siparişi verme yönünde. Ek donanım olarak ACC isteyeceğim. Fiyat olarak 105.000 (dizel manuel)+1400 metalik farkı+ 1400 ACC + 7000 tahmini DSG olmak üzere 115.000 gibi bir fiyat olmasını ümit ediyorum.
İstanbulda bir bayi ile görüştüm. 1000 TL kaparo ile sipariş verebilirsiniz, renk, model ve opsiyon konusunda istediğini gibi olur ve kasımda gelir dedi. Hiçbir neden belirtmeden istediğiniz zaman cayma hakkı veriyoruz diye ekledi. :ok:
Bu bilgiler ışığında siz değerli kardeşlerimin de görüş ve önerilerini alıp kararımı kesinleştirmek isterim. :dede:
Not: Parayı zor kazananlardan olduğumuz için 115.000 verip araba alırken çok düşünmek, bilenlere danışmak kaçınılmaz oluyor. :wax: