Arkadaşlar,
Bir de dünkü test sonrası bayi yetkilisi Orçun Bey'le aramızda geçen bir muhabbet hakkında sizin görüşlerinizi almak .....
Ben %90 uzun yol yapan ve uzun yolu da genelde 120-130 km/h hızlarda hız sabitleyici ile yapan birisiyim. Hafta sonları sadece şehir içinde biniyorum, o da tam şehir içi/sıkışık trafik falan değil yani...
Orçun bey dedi ki, "hocam siz dizel düşünün yine ama 1.4 150bg ACT motoru da bi araştırın. Hele ki şehir dışı çok kullanıyorsanız, sabit hızlarda 2 silindire düşünce, yakıt ortalaması 5 civarı olur, dizeli aratmaz size. Ama sessiz, 150bg-250tork, daha az bakım maliyeti, daha sorunsuz bir aracın olur"
.......
Sizler ne dersiniz, yorumdan ziyade gerçekten kullanan arkadaşlar, sizin gerçek tecrübelerinize çok ihtiyacım var. dizel sesinden bıkmış birisi olarak, benzinli deyince bende bir heyecan oldu, kalp atışlarım değişti, yoksa ben de mi huzura erecem diye bir mutluluk gülümsemesi oturdu yüzüme... Ama sonuçta 110000 verip, bir de acayip bir ortalama görüp kalpten gitmek de istemiyorum Ne dersiniz, ayda 2000km (yılda 22-25 bin km) yol yapan birisine dizelden vazgeç, pişman olmazsın ACT ile dermisiniz (Sabit hızla %90 uzun yol yapan birisi olduğumu unutmayın
Lütfen değerlerinizi paylaşın benimle, hem dizel, hem benzinli (hatta mümkünse uzun yolları)...
Saygılar herkese...
Merhabalar,
15 Ağustos tarihinden bugüne 1.4 150 hp Style + 5 ek özellikli Superb kullanıyorum. Sizin gibi şehir dışı yılda 12-15.000 km yapıyorum.
2.0 TDI Audi A3 sportback kullanıyordum. Ancak dizel sesi ve konforu, iç genişliği yeterli değildi, 4 kişilik bir aileyiz.
Uzun yol Sapancaya haftasonları gidiyorum ve gerçekten yakıt açısından örnek verilen Passat dan farkı yok, 5,5-6 litre 120-130 km. Şehiriçin de çok farkediyor.
Şu ana kadar 2390 km yaptım. 1000 km uzun yol, gerisi şehiriçi olmak üzere ortalama 8,7 lt. gösteriyor. Ortalama hız 29 km..kullanım süresi 82 saat. Yani aşırı şehiriçi sıkışık trafik ağırlıklı bir ortalama sizi yanıltmasın. Gerçekten şehirdışında bir depo ile en az 1000 km. rahat yapar.
Dizel mi benzin mi, karar sizin..
Saygılarımla.