Merhaba arkadaşlar. 2015 1.4 tdi dsg style rapid spaceback kullanıcısıyım. Araç şuan 3000km yi biraz geçmiş durumda. Hız denemesi yapmıstım önceden ve 180 den sonra bildiğiniz araba basmıyor. 183 oldu en son S7 ve yüksek devirde olduğu için biraz daha zorladım ama yok. Bir türlü geçmiyor. Yokuş aşağı sonrası düz bir yoldada deneme şansım oldu. Yine aynı olay oldu. En en en azından rahatlıkla 200 göreceği yönündeydi kanaatim. Sanki motoru kitlemişler yani onu geçmememiz için müdahale yapılmış felan diye düşünüyorum. Var mı böyle bir durumla karşılaşan veya bu araçta daha yüksek hızı görebilen.
Bu arada esp nin bunla bir ilgisi var mıdır? Esp açıkken denemiştim. Ama Esp nin böyle bir şeye hükmedeceğini düşünmüyorum. Ancak izlediğim test videolarında hep kapatıyorlar ve nedeninin hızlı kalkış için olduğu düşüncesindeyim. Ayrıca N konumunda gaza sonuna kadar bastığınızda 2500 devirden yukarı çıkmıyor. (Esp li de Esp sizde denedim) O yüzden kitledikleri düşüncesine kapıldım. Yardımlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
Evet araçta hız limitörü var, 1.6tdi lerde 190-195 gibi hızı kilitler, 1.4tdi lerde de 183 te kilitlemişler demek ki, bunun amacı aracın güvenli olarak yapacağı en son limit hız olduğu için böyle yapılmıştır, bu hızdan sonra aracı kontrol altında tutma güvenliği zayıflıyor demek ki, isterseniz bu hız limitörü iptal ediliyor, iptal edilmesi için ecu nun hacklenmesi lazım, ecu da bulunan lock kaldırılmadan ecu ya müdahale edilemiyor, ecu unlock edilip limitör iptal ediliyor, eğer böyle birşey yapıp ta servis tarafından es kaza fark edilirse de garantiniz iptal ediliyor, bu tip uygulamalar yazılım yapılırken ecu unlock edilmişken limitör de iptal ediliyor, 1.4 tdi lerde bulunan ecu için henüz yazılım çıkmış mıdır bilmiyorum, bunu araştırmak lazım.