0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
en son 1 temmuzda yıllık bakım sebebiyle gitmiştim ama herhangi bir şey söylemediler bununla ilgili, ölçmüşlerse de haberim yok açıkçası suçlamak istemem yani, ben de iki senede bir diye duydum ama kesin olarak bilen varsa danışmak istedim, araç muayenesine paralel gidiyorsa sıfır araçlarda 3 sene sonra mı oluyor demek bu? :confused:
en doğrusu alıp ruhsat kabınıza ve içindeyse eksoz puluna/kartına bakmak bence antifirize bakmışlardır yaz kış antifriz duruyor çünkü araçlarımızda.
sadece şehiriçi trafiğinde yol alıp 200 km ölçümü bile yapsanız bence 6,7 yi geçmemeli ? kaldı ki bu dediğim kısa sürüşleri içeren ,dur kalk olan , fakat arada bir de tabii durmadan yol alabildiğiniz bir 200 KM...MUSTAFA bey bu arada ölçümünüz de pek sağlıklı değil bence , tahmini rakamlarla da konuşuyorsunuz.Şu an uzun süreli sayacınız kaç ortalama gösteriyor ve kaç kilometrede acaba ?
Katılıyorum.Benim TSI şehiriçi 100TL ile 215km gidebiliyor; ancak uzun yolda 80-90 sabitleyebilmişsem uzun süreler 4,7lt/100km(fabrikası 4,9lt/100km diyor) ortalama görebiliyorum.
Arkadaşlar bir şey merak ediyorum rapid 1.2 tsi elegance aracımı 2014 temmuzda aldım, bir kış geçirdim malum kış tekrar geliyor antifirizi yenilemem gerekir mi? he bir de şu geldi aklıma egzoz için muayene ne kadar aralıklarla yapılıyor bilen var mı?
Hocam o nasıl ş.içi :confused: Bende şuan 100 tl ile 320 km yaptı 20 km de gideri var. Yoğun trafikte bile 6.5 litreyi geçmiyor. Bu arada tekte 23 km gidiyorum 3 te 1 i yoğun 1 i hafif kalanı açık trafik
Rampa yukarı dur-kalk gidersen senin araç da o kadar yakar.:wnk: Yeri geliyor DSG' nin 3. vitese atamadığı zamanlar oluyor.:wnk:
radyatörle ilgili bir işlem yapılmadığı sürece ve de sızıntı olmadığı sürece antifriz değişimine gerek yok, bakımdan bakıma derecesi ölçülür, o kadar.3-4 yılda bir değişimini tavsiye ederler ama ben 10 yıl hiç değiştirmedim.Sıfır arabanın egzoz muayenesi, trafik muayenesiyle aynı periyodda, yani ilk 3 yıl dan sonra her 2 yılda birdir.
Doğrudur yokuş yukarı cidden fark ediyor. Fakat bursa trafiğini küçümsemeyin 50 bin liralık aracı iki vitesli olarak kullanıyoruz bizde
siteden bugün haberdar oldum ve hemen üye oldum.tam aradığım konu vag konusunu buldum soru sordum derken konu taşındı diye bir yazı çıktı , nereden ulaşacağım şimdi ben soru-cevap şekline , yardım lütfen
siteden bugün haberdar oldum ve hemen üye oldum. tam aradığım konu vag konusunu buldum soru sordum derken konu taşındı diye bir yazı çıktı , nereden ulaşacağım şimdi ben soru-cevap şekline , yardım lütfen