Geçtiğimiz günlerde ilk defa adam akıllı uzun yol yaptım aracımla 1500 km kadar.Maalesef aracımın yol tutuşu bana pek güven vermedi.Özellikle uzun virajlarda salınımın ,yana yatışın ve rüzgardan etkilenmenin çok olduğunu hissettim.Lastik havalarım 32, araçta eşim ve 5 yaşındaki kızım vardı sadece. bagaj ise çok fazla dolu değildi.Özellikle Yalova ,Gemlik ,Bursa güzergahındaki virajlarda bir hayli yorucuydu.Amortisörlerde bir sorun olabilir mi acaba? Bu arada yine uzun yolda arac düz giderken direksiyonun biraz sola dönük olduğunu farkettim.İstanbula dönüşte uzun uzun rot ayarı yapıldı ancak çok ince bir ayarla 4-5 denemeden sonra halloldu(hala hafif var gibi sanki ama ben de takıntı yapmış olabilirim.)bu durum da amortisörden kaynaklanabilir gibi geldi bana.Yürüyen aksamdan genel olarak takırtı tukurtu pek yok ,ama bazı çukurlardan geçerken düşük hızda bile şangırtı gibi bir metal sesi geliyor,aynı şekilde kasislere çok yavaşlayarak girerken de çok hafiften hem önde hem arkada kısa bir lok sesi geliyor.Bir iki kez geniş kasislerden biraz hızlı geçtim(40-50km kadar) kasisten çıkarken arka tarafın tamamından inanılmaz bir vurma sesi geldi daan diye, sağa çekip arabanın altına bakma ihtiyacı hissettirecek kadar güçlü ve sert bir ses(stepne taş gibi sabit milim oynamıyor alet devatı da ço önceden çıkarmıştım ses yapmasın diye)
Biraz uzun oldu ama değerli yorum ve tavsiyelerinize başvuruyorum ,iyi akşamlar