škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Fabia 3 küçük dokunuşlar

kaleli17 · 138 · 39323

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı FabiaYarışMavisi

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Plakalık özel mi acaba şu gamze hakan yazan ?

Alıntı yapılan: hknardru;591764
Bir de geçenlerde hangi arkadaş sormuştu bilmiyorum..Fabia için yan camlara krom çıta sormuştu..linkteki satıcı da şöyle birşey gördüm, fena da durmuyor açıkçası..ama satıcıyla iletişime geçmedim..isteyen arkadaşlar olursa bağlantı kurabilir..

https://tr.aliexpress.com/item/free-shipping-304-stainless-steel-car-window-chrome-trim-for-skoda-fabia-3rd-generation-2014-2015/32732070947.html?spm=2114.13010308.0.0.timraN
Buda çok pahalı

Çevrimdışı hknardru

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: FabiaYarışMavisi;591769
Plakalık özel mi acaba şu gamze hakan yazan ?

Evet plakalığı özel yaptırdım..

Alıntı yapılan: FabiaYarışMavisi;591770
Buda çok pahalı

Görüntü olarak hoş görünse de bana da pahalı geldi açıkçası..ama bir arkadaş özellikle sormuştu o yüzden paylaştım..

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: hknardru;591773
Evet plakalığı özel yaptırdım..

Nasıl nerden kaça yaptırdınız acaba ?   Uzun süredir aradığım birşeydi

Çevrimdışı Eray Güler

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: FabiaYarışMavisi;591876
Nasıl nerden kaça yaptırdınız acaba ?   Uzun süredir aradığım birşeydi

örnek:

http://urun.n11.com/plaka-aksesuarlari/pleksi-plakalik-plakalik-pleksi-ozel-uretim-1-ad-P53640722?cid=604001&gclid=CP2UlbfRwM8CFRS3GwodF4oEyQ&gclsrc=aw.ds

internette satılmakta... istediğiniz yazıyı yazdırıp logo ekletebiliyorsunuz üretici ile telefonda görüşüp halledebilirsiniz. Trafikte görüyorum gayet güzel duruyorlar hatta bir ilerisi de yazdırdığınızın altına led döşeniyor ve parklara bağlanıyor. ama tehlikeli olabilir. Arkadaki du bakıyim ne yazıyor diye fazla yanaşırda siz de fren yaparsanız Allah muhafaza :D
« Son Düzenleme: 04 Ekim 2016, 10:39:15 Gönderen: Eray Güler »

Çevrimdışı hknardru

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: FabiaYarışMavisi;591876
Nasıl nerden kaça yaptırdınız acaba ? Uzun süredir aradığım birşeydi

Ankara da İskitler Sanayi de yaptırdım..80 tl ye yaptılar plakalığı..istediğiniz şekilde yaptırabiliyorsunuz..plakalığı baya sağlam güzel kaliteli..bir de plakalığı vidayla sabitlettirdim hiçbir şekilde oynamıyor..

bu arada app plaka uygulaması yaptırmadım onun yerine fark etmişsinizdir rakamlarla harfleri boyatarak kalınlaştırdım..benim öyle çok daha hoşuma gitti açıkçası..

yerin ismini hatırlamıyorum cumhurbaşkanlığı dahil bir çok yere plakalık yapmışlar baya iş yapan bir yerdi. sanırım sizde Ankara dasınız, yaptırmak isterseniz konumu burası..
https://www.google.com.tr/maps/@39.9530709,32.8394391,18.5z?hl=tr

tam hali şu şekilde..

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
çok güzel olmuş. Efe yi neden sökmüyorsunuz Ankarada hondalarlada da görünce hep dikkatimi çekiyor :) Allahtan and öyle bir şey yapıştırmadı bana.  Bir de harflerin üzerinede pleksi harf yapıştırabiliyorsunuz belki oda şık durur kırmızıya

Çevrimdışı doruk986

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
verdiğiniz konum linkinde yaptırdığınız yeri nokta olarak göstermiyor(belki bende çıkmamış olabilir). İskitlerde nerede tam olarak ya da adı nedir? Gayet şık olmuş plaka

Çevrimdışı hknardru

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: doruk986;591986
verdiğiniz konum linkinde yaptırdığınız yeri nokta olarak göstermiyor(belki bende çıkmamış olabilir). İskitlerde nerede tam olarak ya da adı nedir? Gayet şık olmuş plaka

teşekkürler..evet haklısınız linke tıklandığında nokta olarak göstermemiş..iskitler shell den ara sokağa dönünce yan tarafında kalıyor samyeli sokak üzerinde..

Alıntı yapılan: FabiaYarışMavisi;591969
çok güzel olmuş. Efe yi neden sökmüyorsunuz Ankarada hondalarlada da görünce hep dikkatimi çekiyor :) Allahtan and öyle bir şey yapıştırmadı bana. Bir de harflerin üzerinede pleksi harf yapıştırabiliyorsunuz belki oda şık durur kırmızıya

teşekkürler..evet haklısınız nedense sökmedim belki iz kalırsa falan diye uğraşmak istemedim :) benim de çok hoşuma gittiği söylenemez..evet pleksi harf te güzel durabilir onu denemedim..

Çevrimdışı Bilgic

• Nová Fabia III Combi
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: FabiaYarışMavisi;591969
çok güzel olmuş. Efe yi neden sökmüyorsunuz Ankarada hondalarlada da görünce hep dikkatimi çekiyor :) Allahtan and öyle bir şey yapıştırmadı bana.  Bir de harflerin üzerinede pleksi harf yapıştırabiliyorsunuz belki oda şık durur kırmızıya

O etikete ben de uyuz oluyorum. Başka bir markada görmedim. Bir Honda Efe de bir de Skoda Efe'de var. Hizmette çok iyiler ya ondan sanırım :P

Çevrimdışı hknardru

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Bilgic;592065
O etikete ben de uyuz oluyorum. Başka bir markada görmedim. Bir Honda Efe de bir de Skoda Efe'de var. Hizmette çok iyiler ya ondan sanırım :P

aynen hizmette mükemmeller bir de üstüne arabalara sıvıyoruz demek istiyorlar herhalde :wax2:

Çevrimdışı Eray Güler

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: hknardru;591994
teşekkürler..evet haklısınız nedense sökmedim belki iz kalırsa falan diye uğraşmak istemedim :) benim de çok hoşuma gittiği söylenemez..evet pleksi harf te güzel durabilir onu denemedim..[/QUOTE
Üstüne 2 dk fön makinesi tutarsanız çıkar gibime geliyor, kalan yapıştırıcı artıklarını da pasta ile rahatlıkla çıkarabilirsiniz. Aksine, üstünde kalırsa 1-2 yıl sonra daha büyük problemler çıkabilir, ne hikmetse kırmızı güneşin etkisiyle en kolay ton değiştiren renklerden biri, aracı güneşten kaçıramadığımıza göre en iyisi heryerini eşit şekilde güneşe maruz bırakmak ;) bu ne ki birde hgs sökmeyi deneyin :)

Çevrimdışı hknardru

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Eray Güler;592097
Alıntı yapılan: hknardru;591994
teşekkürler..evet haklısınız nedense sökmedim belki iz kalırsa falan diye uğraşmak istemedim :) benim de çok hoşuma gittiği söylenemez..evet pleksi harf te güzel durabilir onu denemedim..[/QUOTE
Üstüne 2 dk fön makinesi tutarsanız çıkar gibime geliyor, kalan yapıştırıcı artıklarını da pasta ile rahatlıkla çıkarabilirsiniz. Aksine, üstünde kalırsa 1-2 yıl sonra daha büyük problemler çıkabilir, ne hikmetse kırmızı güneşin etkisiyle en kolay ton değiştiren renklerden biri, aracı güneşten kaçıramadığımıza göre en iyisi heryerini eşit şekilde güneşe maruz bırakmak ;) bu ne ki birde hgs sökmeyi deneyin :)

evet geçen de bir konu başlığında bu yapıştırmalarla alakalı konuşulmuştu ondan beridir aklımda aslında..şimdilik dursun diye dokunmadım..ama dediğiniz gibi 1-2 sene sonra bana daha da sıkıntı olabilir..

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Ben tinerle ön kaput stickerini kolayca söktüm yapışkanı alıyor hemen. Hocam hgs falan diyorsun korkutuyorsun:)  ben onu orta dikiz aynasının arkasındaki camda olan siyah yere yapıştırdım bide. Çok mu zor çıkıyor?

Çevrimdışı Bilgic

• Nová Fabia III Combi
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: FabiaYarışMavisi;592172
Ben tinerle ön kaput stickerini kolayca söktüm yapışkanı alıyor hemen. Hocam hgs falan diyorsun korkutuyorsun:)  ben onu orta dikiz aynasının arkasındaki camda olan siyah yere yapıştırdım bide. Çok mu zor çıkıyor?

HGS çıkartmak tam bir işkence. Sırf bu yüzden babama aldığımız Spaceback'e takmadık. Bilet tutucu da duruyor, oradan da okuyor zaten. Benim arabaya da OGS alacağım. Çekilmez HGS sökme derdi =)

Çevrimdışı Eray Güler

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: FabiaYarışMavisi;592172

hgs sökmenin zorluğu hgs nin camda nekadar süre kaldığıyla ilgili biraz da tek parça gelmiyor uzun süre kalmışsa zaten gelsede yapıştırıcısı kalıyor camda 3 defa söktüm, bakın kolay demiyorum ancak en iyi yöntem kendimce şu; büyükçe bir yüz havlusu aracın ön göğsüne serilir bir adet kredi kartı veya türevi kart (kırılma bozulma riskine karşı kullanmadığınız bir kart olsun), pamuk ve de son olarak aseton.. öncelikle tırnağınızla çekin, bir an oh be tek parça halinde geldi zannedeceksiniz, hemen sevinmeyin gelen şey sadece kağıdın üst yüzeyi olacak. asıl iş ondan sonra başlıyor. elinizdeki pamuğa bolca aseton dökün ardından hgs kalıntısını silmeyin sadece asetonun vakit kaybetmeden(çok uçucudur etkisini çabuk kaybeder) hgs kalıntısına geçmesini sağlayın. (aynı şeyi kolonyayla denemeyin boşuna kolonyanın hiçbir etkisi yok) biraz bekleyin yaklaşık 15-20 sn. kadar ardından tekrar pamuğu asetonlayarak hgs etiketini iyice ıslatın ve ardından kartla kazımaya başlayabilirsiniz. tüm yapıştırıcı kalıntıları çıkana kadar aseton- pamuk- kart sıralamasını tekrar edin. Uzun uzun anlattığıma bakmayın toplamda 10 dakikanızı alır en fazla biraz da boynunuz ağrıyacaktır ardından. havluyu alta sermeyi unutmayın aseton damlasada birşey olmaz ancak yapışkan kalıntıları da çıkması zor yerlere düşebilir siz kazırken.. Sakın ama sakın tinerle yapmayın araçta 1 hafta 4 cam açık gezmek zorunda kalırsınız. ayrıca döşemeye  damlarsa çamaşır suyu değmiş gibi rengini açabilme riski var. Tiner 2 türlüdür sentetik ve selülozik.. sentetik tiner aracın dışında kullanılabilir zaten boyacılarda da temizleme tineri olarak geçer. ama selülozik çok başka bir boyuttur arabanın içine de dışına da çamaşır suyunun en sevdiğiniz t-shirt'e yaptığını yapar. aman diyim tineri hem derinize değdirmek hem de solumak sağlığınıza zararlıdır. Bu tarz işlerde kullanmayınız.