18 yıldır otomotiv yedek parça sektöründe ve sanayide çalışıyorum. Bu abs 'nin kontrol sesini daha önce kullandığım hiç bir arabada duymadım. Hiç bir frencinin bahsettiğini de duymadım. Düz mantıkla söylemek gerekirse abs modül denilen beyne bağlı sensör okuyucularına tekerlerdeki manüplasyon çarklarını izlemesini emreden bir sistemdir. Bir tekerde bulunan dişliler diğerlerinden daha yavaş veya durağan ise, abs beyni aracın kızakladığına karar vererek fren basıncını düşürür. Ani frenlemede pedala basmaya devam ettiğimiz için bunu sık bırak şeklinde hissederiz. Abs beyninin sensörlerinin okuyup okumadığını kontrol ettiği doğrudur ancak bunun pedaldan yapılması söz konusu değil. Eğer okumuyor veya değerleri algılayamıyorsa zaten arıza verir. Bu mantıkla siz diyorsunuz ki "pedalın oradan ses geliyor ama aslında o ses pedaldan kaynaklanmıyor, Abs beyni kontrol sesi çıkartıyor da siz bunu pedal sanıyorsunuz". Bu tespitiniz bana çok da doğru gibi gözükmedi açıkçası. Çünkü şikayet sahibi kişiler pedalı bırakırken oluşan bir sesten bahsediyor ve yanlış anlamamış isem sadece ses duymayıp pedalın kurtulması gibi bir sıkışmayı da hissediyorlar. Ben pedalın kontrol edilmesi gerektiğini düşünüyorum.