Hocam anlık tüketimi açın s modunda ne kadar çok devir verirsen araç o kadar çok yakar düşük hızlarda manuele alırsanız da hakeza daha çok yakıt tüketimi görürsünüz sizin dediğiniz yüksek hızlarda işe yarar yüksek hızda ayağınızı S de bile olsa sabit tutun yada CC açın araç yakmaz. Ezber değil passat 2.0 kullanıcısıyım bilginize
S modunda düz yolda gidiyorsanız, tabii ki D' den fazla tüketim yazacaktır. Ben rampa çıkışından bahsettim.:wnk: İşyerine gidişte bu tarz bir rampa vardı; araç D' de vites değiştirmeye çalışmaktan ve devri anormal düşük kaldığından hızlanmada büyük sıkıntı yaşıyor ve o kısma başlarken tüketim 4,9lt/100km iken rampa sonunda eğer D' de inat edersem 5,7lt/100km çok rahat görüyor. Aynı rampaya başlarken S' ye aldığımda yine ortalama tüketim 4,9lt/100km idi ve rampa bittiğinde 5,1lt/100km ortalama tüketim yazdı. S modunda her daim fazla yakacak diye bir kural yok. Yerine göre S' de de az tüketilebiliyor.
Komik bir şey daha söyleyeyim. D veya S veya manuel fark etmez CC açık iken rampa iniliyorsa anlık tüketim 0,3 ilâ 0,9lt arası gidip geliyor. CC' yi kapatırsan 0,0lt/100km yazıyor.CC az yaktırır denir hep ama bu durumda yaktırmıyor işte.:wnk:
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, \'Hak, kural\' falan demeden, ilk davranan, canının ve malının kaderini başkasının inisiyatifine bırakmayandır!