Arkadaşlar Clio3 Grandtor 1,5 DCi 65 Hp aracıma sırası ile Carbon Celan ve Emme manifold temizleme sıvısı ile temizlik yaptırdım, Yağ ve filtrelerini yani motor bakımını yaptırdım Shell Helix 8, sonra depo katkısı attım bir tane daha yarım depoya ve en sonunda EGR ve Egr bağlattı Emme Manifold girişini temizledim ki EGR berbattı girişi de bayağı tıkanmıştı.
1- Sorum şu olacak EGR yi araştırmalarım sonucu iptal etmeye karar verdim yalnız ustam iptal edemedi bende EGR fişini çekerek iptal ettim malum hemen arıza lambası yandı EGR yi iptal ettikten sonra alt devir çekişi daha iyi olduğunu ve yol bilgisayarından da yakıtın 0,3 - 0,5 lt arasında düştüğünü tespit ettim. Bu şekilde aracımı sürmem de arıza ışığından başka bir sıkıntı olur mu.
2- Chip tuning yaptırmak istiyorum ECUFAST firmasına en yakın Trabzon var bana bu işlemi yapınca acaba yakıtım da artma olumu? Ben zaten bu arabada ekonomi odaklı sürüş yapıyorum genelde 2000 devirde vites değişiyorum ara sıra 2500-3000 devire çıkıyorum.
Genel olarak aracımın durumundan memnunum sadece chip yaptırayım mı yaptırmayayım mı onda kararsız kaldım. Burada amatör yapan bir arkadaş var biz sadece enjektör basıncını falan ayarlıyoruz yakıtın kesin olarak artar dedi aklım karıştı. Bilgili arkadaşlardan yardım istiyorum.