Arkadaşlar kışlık konusunda 3 marka arasında kaldım kumho,sava,petlas bunların fıyatları bırbırıne cok yakın gercekten içlerinde karar veremedim kumho konusunda farklı görüşler var kimi basıp duruyorum diyor kimide durmuyor diyor 3 markadan hangisi sizce ??
3 markadan net Petlas derim.
Bence "net petlas" deyip kestirip atmamak lazım. Kumho konusu hala belirsiz. Petlas yorumları ise Kumho'nunkinden az.
sava goodgearın al firması :ok:
kışlık olarak ben petlas kullanıyorum 2 yıldır snowmaster alın rahat edin
Sava Eskimo fena lastik değil. Fiyatı çok uygunsa düşünülebilir belki. Ama internet yorumlarında genel olarak olumsuz bir kanı var. Düşünen kişi tekrar kendi incelemeli.
Bu gün octime marshal km15 kış lastiği aldim.Çalıştığım fabrikadaki tüm araçların da kışlıkları bu marka idi ve şoför arkadaşlara sorduğumda memnun olduklarını söylediler fiyatıda uygun olunca aldım dört tane...195-65-R15 ebat tanesine 90tl verdim.Bakalım daha önce bu marka lastik hiç kullanmamıştım,ancak çevremde kullananlar şiddetle tavsiye ettiler.
Yorumlarınızı merakla bekliyorum. Km15 hiç bilgimin olmadığı, zannedersem daha yeni bir model.
bende lm 30 ları yarın taktıracağım.inşallah.bugün gündüz 5 dereceden yukarı çıkmadı burası...şuan dahada feci...kış hoşgeldi.
LM-30'larınız ile tecrübeleriniz nasıl ? Kuru, ıslak ve karlı zeminde tutunması nasıl ? Yorumlarınızı merakla bekliyorum.
3 lastik arasından hangısı dıye sormustum dun aracıma kumho kw17 lastıklerı taktırdım sımdılık yazlık brıdgeston lara gore daha yumusak lastık ve darbeyı daha az hıssettırıyor.
Dun aksam yollarında ıslak olmasından bırkac kere frene sert asılarak denemek ıstedım bazı forumlarda kumhonun ıslakta tutunamadıgını okumustum sımdı guluyorum gercekten alakası yok yola gayette guzel yapısıyor dıreksıyon hassasıyetıde ıyı tabı kar uzerındekı performansınıda denemek lazım onun ıcın bazı seyler soylemeye erken daha ama az once dısarıdan geldım hava 2.5 derece bu gıdısle kar gormeyı cok beklemeyız sanıyorum...ıyı aksamlar herkese sımdıden
O yorumların çoğu kış lastiği için başlık açanlara yazlık modellerle ilgili deneyimlerini aktaranlara ait. Kumho'nun her modeli için ıslakta iyi yol tutar iddiasında bulunacak değilim. Hatta ben söylüyorum, KW 19 ıslakta pek başarılı değil. Ama kw 17 bu hususta çok daha önce çıkacak bir lastik. Tasarımı bile bambaşka.
cuma günü taktırdık bridgestone ları gerçek ölçüde bulamadığımız için 185/60/15 almıştık.
üstündeki dandik lastiklerden sonra yol tutuş mukemmel geldi.
Doğan, bu ölçü değişiminde sonra araçta belirgin bir değişim hissettiniz mi ? Fiyat farkı inanılmaz seviyede olduğundan (Blizzak LM-30 için lastik başına 60 lira) ve bu ölçü yeni İbiza ve Polo'da da tercih edilmeye başlandığından bu seçeneği düşüneceğim sanırım.
Ha, yazlıkta ölçü değiştireceğimi sanmıyorum. Dayanabildiğimiz kadar dayanacaz.:++:
Daha düşüğe Kumho var ama testlerde sonuçlar hiç iç açıcı çıkmamış. O yüzden Kumho alacak varsa kafasından silsin atsın.
Birde şu laf var, ucuz alacak kadar zengin değilim. Allah korusun ucuz kış lastiği alırsınız bir yerde fren beş para etmez, bir yere sıvanırsınız; size birşey olmasa bile aracınızın hali canınızı sıkar.
Kumho ama hangi Kumho ? Model olarak incelemezsek doğru bir sonuç elde edemeyiz.