Bugün lastikçi Vezni Abimizden 4 adet Bridgestone LM30 almış bulunmaktayım Aracı aldığımızda üzerinde gelen o lanet Marshall mıdır nedir onlardan da kurtulmuş oldum nihayet. Aracın orjinal lastik ebadı 185 55 R15 idi,ancak fiyatının çok pahalı olması nedeniyle 185 60 R15 taktım. Lastik başı 60TL fiyat farkı var ikisinin. Ancak araç CVT şanzıman olunca neredeyse hiçbir fark göremedim hızlanmalarda falan. Asıl önemli gelişme aracın konforu ve sessizliğinde oldu tabi. Lastikler hakikaten çok sessizler. CVT şanzımanın o tatlı uğultusunu 60-70km/s hızlarda yol alırken hiç duyamamışım meğer Artan yanak yüksekliği ile beraber konfor da tam istediğim gibi oldu. Bir de ilginç olan yanak yüksekliği artmasına rağmen aracın direksiyon tepkileri inanılmaz derecede hızlı ve net oldu. Direksiyonun geri beslemesi de arttı. Yol tutuşunu da bir deneyim dedim;Ankaralllar bilirler,Etlik kavşağında aşağıya inip tam bir U dönüşü yaptığınız tünel var. Oraya yerler ıslakken 50 ile girdim Burada normalde kuru havada bile 40'dan sonra bırakırdı. Tabi bu yazlık marshalların dandikliği Araç çizgiden hiç çıkmadı ancak içerdekilerin içi dışına çıktı tabi :++: Dişleri de oldukça derin,karda çok iyi performans göstereceğinden eminim. Beklediğim öncelikli olarak sessizlik,konfor ve yağışlı havalarda sorunsuz yol tutuştu. Karlı zemini daha test edemedim ancak diğer kriterde bu lastikler hakikaten hoşuma gitti. Kış lastiği alacak arkadaşlara tavsiyem uzakdoğu malı ucuz alternatiflerdense bu tip üst seviye ve birçok testte üst sıralarda yer alan modellere yönelmeleridir. Örneğin bu lastiklerin liste fiyatı 130TL;Kumho,marshal bilmem ne ise genelde 100-110TL (Benim adığım lastik ebadı için). Yıllarca kullanıp canımı emanet edeceğim bir ürüne vereceğim 100-150TL fark bence hiçbir şey. Almadan bir kez daha düşünün derim...
Hayırlı uğurlu olsun.
Bilgiler için teşerkkürler, çok kişiye faydalı olacağına eminim.
Ama kendi yoğurdumun ekşi olmadığını da söylemem lazım.
Zira Marshal kullanıcısıyım. Gerçi o yazlık modellerin çok ama çok saçma olduğuna eminim, ama kışlıklarda görüşlerinize pek katılmıyorum.
Fiyat farkının da bizim ölçülerde tane başına 80 liradan az olmadığını belirtmem lazım.
Birde kullanım amacı önemli. Örneğin sizin kullanım amacınız için gerçekten mükemmel bir lastik almışsınız. Hatta benim ihtiyaçlarım da sizinkine yakın, imkan olursa LM-30 ilk düşüneceğim lastiklerden. Ama dediğiniz gibi testleri inceleyecek olursak pek çok lastiğin pek çok değişik alanda başarılı olduğunu görebiliriz. Örneğin LM-30 en sağlam rakiplerine göre kuru, ıslak ve buzda çok başarılıyken kar performansında azıcık da olsa geride. Öte yandan "karda iyi olsun, karda kullanmak için alıyorum" deyip Sava S3 alan kişi de kar dışında diğer bütün alanlarda zayıf olan bir lastik almış olacak.
Ha bunu niye yazdım, bu LM-30'un falan da olduğu çok sağlam ADAC karşılaştırmalarında Kumho KW-23 modeli de kuru ve ıslak zeminde ço başarılı görülüyor. Ha, diğer alanlarda biraz şişmiş olacak ki sıralaması iyi değil.