Herkese iyi akşamlar,
2010 yılında aldığım ilk aracım olan octaviam ile 2015 Ağustos 21'inde yaptığım kaza sonucu ayrılma vakti geldi.
Yağmurlu bir Ankara sabahında sabah işe giderken, Ankara Bulvarı Kızılay istikametinde, tigemin olduğu yerde bulunan köprünün üstüne orta şeritte çıktıktan sonra, beni sonradan farkeden ve sol şeritten orta şerite geçme niyetindeki vatandaşın bana yaşattığı tereddüt sonucunda frene dokunmamla arabanın kontrolünü kaybetmem bir oldu. Aracın kontrolünü kaybettikten sonra, önce sağ şeritteki bariyerlere sağ kapıyla temasım oldu. Akabinde, araç 180 derece dönerek köprüden aşağıya arka arka hızla inmeye devam ettim. Kontrolü tamamen kaybetmem nedeniyle geçmek bilmeyen saniyelerde artık ne olacağını beklemeye başladım. O süratle aracın arkasını bir kez daha sağ şeritteki bariyerlere vurdum ve çarpmanın etkisiyle bu sefer sol şerite savruldum ve soldaki bariyerlere vurmaya ramak kala durabildim. Olayın şokuyla bir 5 dakika arabada öylece kalakaldım.
İlk defa bu denli bir kaza geçirmem nedeniyle, şaşkın bir vaziyette sağımı solumu kontrol edip ne halde olduğumu kontrol ettim. O sırada 4 araç birden durarak yanıma geldiler ve beni şoktan çıkarmaya yardım ettiler.
Birisi, aracın lpgli olup olmadığını sorduktan sonra, evet cevabını alır almaz motoru açarak akü kutup başlarını söktü. Birisi, hemen trafiği kontrol altına alabilmek için kendi aracından reflektörünü kullandı ve köprü başına giderek trafiği yönlendirdi. Durumumu soran diğer bir vatandaş ise, ambulans aramak istedi, ben gerek yok dedim. Ancak akşam her yerim ağrıyordu
Akabinde hemen polisi aradılar kaza bildirimi için.
Trafik geldi, beyefendiler zoraki araçtan indiler, hemen klasik kasko var mı ve ardından alkol muayenesi... Neyse yazdılar, çizdiler elime bir kağıt tutuşturarak rapor numaan yazılı, git şurdaki emniyetten pazartesi kaza raporunu al dediler. Çekip gittiler bir de akıl vererek, çekiciyi hemen ara da arabayı kaldırsınlar, başkaları da gelip vurmasın diye, şaka gibi gerçekten:mad:
Ankara bulvarını kullananlar bilirler, hız kameralarını geçtikten sonra millet basıp geliyor, tam 1,5 saat kaskodan çekici gelene kadar trafiği biz yönlendirdik kendi derdimizi unutup. Sol şeritte kalmam nedeniyle resmen soğuk terler döktük. Tam 2 araç son anda bize çarpmadan durabildiler.
Sonuç olarak, arabayı sanayiye bıraktık, 1 hafta içerisinde eksperden telefon aldım. Aracın masrafının işçilik ve kdv hariç 16bin tl olduğunu, raporunu araca perte çıkaracak biçimde hazırlayacağını söyledi. Bir de aracın piyasasını sordu, ben de 2006 a5 ambiante kasanın 30bin tl civarında gittiğini söyledim. Bana bir sürü maval okudu, araç 138bindeydi, muadilleri 26-30 arası gidiyor dedi, ben de mal benim değil mi arkadaş dedim, ben 32 yazar, ankarada 30a satarım en kötü, sen istersen raporuna 35bin tl değeri vardır yaz dedim.
Neyse, bugün aradılar ve mutabakat sözleşmesini mail ile gönderdiler. 28bin tl değer biçmiş sevgili güneş sigorta. Sizlerin de tecrübelerinden bu noktada istifade etmek isterim kabul edip etmeme durumunda. Kabul etmezsek ne olur? Edersek parayı hesaba geçeceklermiş. Tavsiyelerinizi 4 gözle beklemekteyim değerli arkadaşlar.