aşağıda senin 2 adet yakıt tutarlarını alıntı yaptım...duman38 kardeş.şehir içi 15.3 kuruş yakıyorken
şehir dışı 18.25 kuruş yakıyorsun anlayamadım.lpg lt fiyatı hemen hemen aynı
1. yakıt tüketimin ....
Yakıt verisi demişken bende son depo verisini paylaşayım.
Felicia 1.3 enjeksiyonlu
31,8 litre gaz ile (gaz 2.15 tl ) 445 km yol yaptı.
Km de 15,3 kuruş yakmış. (şehir içi verisidir)
Emin'in aldığı Kale gaz dan 1.85 e alsaydım ne kadar yakacağını düşünmek bile istemiyorum
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2. yakıt tüketimin ...
Denizli den Konya ya geçtim. boş depoyu doldurduğumda yine 30 litre gaz aldı. Denizli de aygaz dan 2.19 dan aldım.
bu sefer 110 dan aşağı düşmedim genelde 130-140 aralığında gittim. Konya ya 40 km kala gaz bitti. toplamda 360 km götürmüş oldu.
1 litre ile 12 km gitti. 2.19/12=18,25 kuruş yakmış.
Güzel soru...
hemen açıklayayım. Bu felicia denen alet 1.3 68 hp bir motora sahip. bu nalet olası aleti devirleri içerisinde kullanırsan çok çok güzel yakıt değerleri elde edebiliyorsun "aynı ankara içi verisi paylaştığım gibi". bu ankara içi kullanım genelde etimesgut-cevizlidere veya etimesgut-beytepe kampüsü arası oluyor benim için ve buralarda genelde aracı 80-90 km hız ile kullanıyorum ve bu hız aralığıda bizim nalet olasıca arabanın en sevdiği hız aralığı.
ikinci olarak şehir dışı verisi nasıl oluyorda şehiriçi verisinden fazla olabiliyor? onuda açıklayayım, eğer yazdığımı tam olarak okuduysanız denizliden konyaya ortalama 120-140 km hız ile gittiğimide görmüşsünüzdür. Hahhh işte buda bizim nalet olasıca aletin en sevmediği hız aralıkları, yani 4000 devir üstü. araç 110 km hızı geçtikten sonra başka bir kimliğe bürünüyor ve çok yakmaya başlıyor hatta şehiriçinden bile fazla (çok yakıyor dediğimde 18 kuruş
tsi cılar kovalayacak beni)
son olarak keşke bu mesajlardan önce bir paylaşımım daha vardı onuda okusaydınız. Ankara-denizli arası efsane yakıt tüketimini paylaşmıştım. orada 12 kuruş yakmıştı aracım. (ama birdaha o sabrı göstereceğimi sanmıyorum
)
YANİ her şehiriçi verisi ile şehirdışı verisini kafamıza göre karşılaştırmak doğru olmaz. şehiriçi verisi her şehire hatta şehirdeki semtlere göre bile değişir, sürüş şekline göre değişir. aynı şekilde şehirdışı veriside hıza,yüke,yola göre çok değişir. bu nedenle ben genelde yakıt verilerini paylaşırken olabildiğince detaylı bilgi paylaşıyorum. yoksa incekten etimesguta inerken araba ort. 1 litre bile yakmıyor, ben bunu tutupta şehiriçi verisi diye paylaşmıyorum...
varsa başka takıldığınız yer elimden geldiğince açıklayayım...