bugün aracımı oto yıkamcıya götürdüm arabanın etek altına zivt sıçramıstı ufak tefek. önce mazot ıle yumusattı sildi tam cıkmayanlar içinde sonra elınde küçük şişede şeffaf bir sıvı vardı dedım elındekı benzin mi dıye sordum yok abi tiner dedi pamuga damlatıp damlatıp sılıyordu ...sonra ıslak bezle üstünden sildi ve kuruladı..tiner arabaya zarar verir mi acaba?
Zarar verir... ilk basta belli olmasa da surekli ayni bolgeye yapilirsa zamanla zarar verir...
Once uzerindeki cila, koruyucu tabaka gider.. sonra boyaya isler... tiner kururken, ucarken de boyayi etkiler..
Uygulandiktan sonra en azindan uzerine cila, boya koruyucu yapilmasi da gerekir..
Bu tur uygulamalar icin,,araclar icin kimyasallar var...en sagliklisi bu tur urunlerdir....
Tiner de bir nevi yakit, benzin....
Boya inceltmek icin kullaniliyor be aracin boyasina surunce bir sey olmayacak mi?
Yagli boyayi tinerle inceltiyorum, boyadan sonra da fircayi tinerle temizliyorum mesela....
Tiner=thinner ingilizcede... inceltici, incelten....anlaminda...
Selulozik tiner vardir,,sentetik tiner vardir.. iyisi vardir, kotusu vardir...
Beyaz lake boya mutfak yaptirirsiniz.. usta en kaliteli boya markasinin boyasini kullanir, size aldirtir hatta, ama ayni firmanin tineri yerine en ucuzunu, kotu formulu olani kullanirsa..... 2 yil gecmeden sararir... boyadan degil tinerden dolayidir...