Arkadaşlar merhaba,
3,5 aylık aracımın 15bin km bakımına 1000km kaldı.
Ve aracımda sorun olarak düşündüğüm ve hissettiğim maddeleri belirledim ve bunlarla beraber bakıma gideceğim.
Ben bu sorunlardan onlarda bahsettiğim zaman, bakım için vereceğim belli bir paranın üstünde bir para isterler mi acaba? Yoksa garanti içinde yada bakım için gittiğim kapsam da hepsi içinde olur mu?
Aracımda sorun olarak düşündüğüm başlıca bazı maddeler..
1) Sürücü dış kapı açma kolu sert açılıyor. Diğer kapı kollarına göre daha çok ses çıkartıp, daha sert açılıyor.
2) Klimanın kontrol düğmelerinin altında ki havalandırma kanallarından aracı stop ettikten sonra rahatsız edici bir cızırtı gibi ses geliyor.
3) Arabayı sabah çalışır vaziyete getirip ısınmasını beklerken, araba sanki tekliyor gibi oluyor. Motor çalışmaya devam ediyor ama arada sanki mazot çekemiyorda motor ufak bir tekleme yapıyor gibi arabayı hafiften sarsıtıyor.
4) Sileceklerden aşırı rahatsız edici ses geliyor. En şiddetli yağmurlu hava da bile silecekler çalışırken cama sürtündüğünde “gıcıırrrtt” diye ses geliyor. 3-4 aylık aracın silecekleri bu kadar çabuk mu bozulur yada aşınır?
5) Araba hareket halinde iken, gaz vermeye başlayınca, arabanın sağ torpido gözünün olduğu taraflardan çok cılız bir ses geliyor. Bunu arabayı giderken dinlerseniz anlaşılıyor.
6) Arabayı 1.vitesten 2. Vitese atıp gaz vermek istemediğim taktirde araba aşırı derecede hızlanıp tekrar yavaşlıyor. Bunu 2 den 3 atıp gaz vermeden de yapıyor. Mesela kasisten geçeceğim 1. Vitesle geçerken 2 ye atıyorum ben gaz vermeden araba kaptırıp gidiyor. Bunu 10 sürüşün 4-5 in de yapıyor mutlaka.
7) Aracı aldığım günden beri aracın geri vitesi zor geçiyor. Bazen geri vitesi takılı kalıyor geçmiyor. Vitesi tekrar normale alıp, geriye takarsam düzeliyor. Sık olarak rastladığım diğer husus ise, vitesi geriye taktığım da geriye geçmiyor. Biraz zorladıktan sonra “tık” diye bir ses geldikten sonra geriye atıyor. Bazen ise o takıldığı yerden geçemiyor dişliler sıyırıyor. En önemli sorunlarımdan 1 tanesi bu.
Araç bazen 1.viteste çok performanslı bazense çok hantal kalkış yapıyor.