Hileli yazılım yüklü olup olmadığı, sorgulama yapmadan da şöyle anlaşılıyor.
Araç marka ve tipine göre sanırım değişiyor;
Araç park halindeyken, vites boşta, gaza tam basıldığında, devir 3000d/d ve ya 2500d/d geçmiyor.
Esasında kandırmaca da bu devir detayında saklı.
Belirli devirden sonra zararlı emisyonlar oluştuğuna göre ve emisyon kontrolü de araç sabit vaziyette yapıdlığına göre, böyle bir hile yapılmış.
O öyle anlaşılmıyor maalesef. Bana da öyle dediler ama, ben esp yi kapattım ve gaza kökledim 6 bin devire kadar çıktı. Aynı sorgulamayı bende yaptım, benim aracımda da yazılım çıktı.
Ek olarak,
Skodaya atmış olduğum emisyon ile ilgili mailime istinaden, bana geri dönüş yaptıkları mailin cevabı;
Atıf Bey Merhaba ,
Doğuş Otomotiv Basın Açıklaması
04.10.2015
Volkswagen A.G tarafından yapılan açıklama üzerine kamuoyunun bilgisinde olan EA 189 EU5 motor tipindeki dizel araçlar ile ilgili olarak Doğuş Otomotiv'in açıklamasıdır:
Volkswagen Grubu markaları tarafından yapılan açıklama uyarınca; etkilenen araçlar dahil olmak üzere Türkiye’de satışa sunulan tüm araçlarımızın ülkemizin resmi mevzuatlarına, sürüş ve yol güvenliğine uygun olduğunu belirtiriz.
Üretici firmaların devam eden çalışmaları doğrultusunda teknik güncellemeler yapılabilecektir. Gelişmelerle ilgili müşterilerimizle iletişime geçilecektir.
Doğuş Otomotiv