škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Orjinal Park Sensörü

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı engin_z_engin

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle

Çevrimdışı Levcho

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Paylaşım için teşekkürler. Foruma hoş geldiniz.
Uzun süredir ön park sensörü taktırmak için yer araştırıyorum.
Montaj anında Siz aracın yanında bulundunuz mu? Montaj için araçta neler sökülüyor? (ön tampon gibi v.s.)
Kullanım (hassasiyet) ile alakalı görüşleriniz nedir?

Çevrimdışı kablan12

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
otomatık park yok degılmı bunda ? nekadara mal oldu

Çevrimdışı engin_z_engin

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Hoş bulduk, Aracı sabah bıraktım saat 5 gibi biter dediler gittiğimde bitmemişti, sadece sensörler takılmıştı, arka tampon, ön tampon ve arka stoplar yerdeydi, Metin bey ve yardımcısı aracın vitesi etrafını sökmüş park sensör tuşunu takıyorlarlardı, bir yandan da kodlama yapıyorlardı, arabayı o halde görünce kısa süreli bir şok geçirdim :) Daha sonra bunların gerekli olduğunu düşünerek hak verdim. 2 saat içinde 4 kişi arabaya girişip topladılar saat 7 gibi teslim ettiler. Oldukça hassas ve özenli çalıştıklarına şahit oldum, sökülen parçaları gayet nazik bir şekilde son teknoloji aletlerle taktılar, parçaları ellerindeki yumuşak plastiklerle çıkartıyorlardı. kesinlikle tornavida kullanmadılar, beklerken gelen bir jetta ya hız sabitleyici takmalarını da izledim, son derece profesyoneller 5 dakikada direksiyonu ve sinyal takımını söktü.
Sadece park sensörü var, otomatik park yok. işçilikle beraber 1.650,00 tl, gizli özellikleri de açtı, ona da para almadı sağ olsunlar :)
Önceki arabam "2008 Passat 2.0 confortline" ön ve arka park sensörüne alışmışım bir kere, onlar olmadan arabadan zevk alamadım. Octaviayı aldığım günden beridir. bir tedirginlik içindeyim, şöyle koltuğumu dibe indirip arkamı yaslanarak araba kullanmayı özlemişim. :)

Çevrimdışı Levcho

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Engin Bey; Kullanıma aşinâ olduysanız Size bir sorum olacak?
Örn. 1 viteste ileriye giderken ve ön park sensor tuşu basılıysa, ekranda aracın şekli mi kalıyor? Aynı durumda arka park sensörleri de aktif mi acaba.
Örn. Dur/kalk trafikte ilerliyorsunuz, ön park sensör tuşuna bastınız ve 1. viteste dur/kalk yapıyoruz. Bu durumda hem ön, hem de arkadan yanaşanın mesafesini görüyor muyuz ekranda.
Test edip yazabilir misiniz lütfen?
Teşekkürler

Çevrimdışı engin_z_engin

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Sayın Levcho dediğinizi anladım. Park sensörünün takıldığı gün sıkışık trafikte otomatik olarak devreye girdiğini fark ettim, yarım ekran da dikine ekran görüntüsü ile müziğin sesini kısmadan açılıyor. (yukarıda paylaştığım ekran görüntüsü değil, onuda müsait bir zamanda çeker koyarım) Öncelikle bir problem olduğunu düşündüm, park sensörünün kodlanmasından sonra ekrana gelen ayar menüsünü karıştırırken, "park sensörü otomatik devreye girsin" seçeneğinin işaretli olduğunu gördüm. Jeton düştü :) Meğer park sensörünün algılama alanına birşey girince otomatik devreye giriyormuş. yani düğmeye basmaya veya geri vitese takmaya gerek kalmadan.
Tamda sizin bahsettiğiniz konu; otomatik devreye girsin seçeneği seçili olunca yarım ekranda ön ve arka yanaşmalar gösteriyor, düğmeye basıldığında veya geri vitese takıldığında müziğin sesini kısarak tam ekranda gösteriyor, (yukarıda paylaştığım ekran görüntüsü). Park sensörünün sesleri ön ve arka ayrı ayrı kısılabiliyor, ses tonu değiştirilebiliyor, tamamen ses kapatılabiliyor.
Daha önce kullandığım 2008 passatın ön ve arka park sensörüne göre daha geniş bir algılama hassasiyeti var, kapının rahatlıkla açılabileceği alçak bir kaldırıma yanlamasına park ettiğinizde kaldırımı algılıyor, aynı kaldırımı geri geri de algılıyor, 2008 Passatın algılamadığı tampon altını sürttüğün bir kaldırım vardı. Test ettim algıladı.
Sizde sanırım arka park sensörü orjinal de var, sadece ön mü taktırmak istiyorsunuz?

Çevrimdışı engin_z_engin

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Servislerin 500,00 tl karşılığında orjinal diye taktıkları sadece sesli park sönsörleri piyasada en fazla 150 tl satılıyor, parasını geçtim arabanın tamponunda çıkıntı olarak duruyor boyası zamanla dökülüyor, geç algılıyor, bazen hiç algılamıyor, iğrenç bir sesle ötüyor. Kardeşimin leonuna aracı alırken takmışlardı, taktırdığına pişman oldu şu an kullanmıyor, devre dışı bıraktırdı. Ender elektronikte 1.100,00tl orjinal ekranda görünen kodlanmış park sönsörü varken 500,00tl verip, adına park sensörü bile diyemeyeceğim çin malı zımbırtıları taktırmak, asla. Aracı alırken sormadım, bedava verselerdi yinede taktırmazdım.

Çevrimdışı Levcho

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: engin_z_engin;538332
Sayın Levcho dediğinizi anladım. Park sensörünün takıldığı gün sıkışık trafikte otomatik olarak devreye girdiğini fark ettim, yarım ekran da dikine ekran görüntüsü ile müziğin sesini kısmadan açılıyor. (yukarıda paylaştığım ekran görüntüsü değil, onuda müsait bir zamanda çeker koyarım) Öncelikle bir problem olduğunu düşündüm, park sensörünün kodlanmasından sonra ekrana gelen ayar menüsünü karıştırırken, "park sensörü otomatik devreye girsin" seçeneğinin işaretli olduğunu gördüm. Jeton düştü :) Meğer park sensörünün algılama alanına birşey girince otomatik devreye giriyormuş. yani düğmeye basmaya veya geri vitese takmaya gerek kalmadan.
Tamda sizin bahsettiğiniz konu; otomatik devreye girsin seçeneği seçili olunca yarım ekranda ön ve arka yanaşmalar gösteriyor, düğmeye basıldığında veya geri vitese takıldığında müziğin sesini kısarak tam ekranda gösteriyor, (yukarıda paylaştığım ekran görüntüsü). Park sensörünün sesleri ön ve arka ayrı ayrı kısılabiliyor, ses tonu değiştirilebiliyor, tamamen ses kapatılabiliyor.
Daha önce kullandığım 2008 passatın ön ve arka park sensörüne göre daha geniş bir algılama hassasiyeti var, kapının rahatlıkla açılabileceği alçak bir kaldırıma yanlamasına park ettiğinizde kaldırımı algılıyor, aynı kaldırımı geri geri de algılıyor, 2008 Passatın algılamadığı tampon altını sürttüğün bir kaldırım vardı. Test ettim algıladı.
Sizde sanırım arka park sensörü orjinal de var, sadece ön mü taktırmak istiyorsunuz?
Bilgi ve yorumunuz için teşekkürler. :ok: Sistemin çalışma mantığı ve özellikleri beni daha da cezbetti.
Benim araçta arka sensör var, sadece ön ilave yaptıracağım.
Sırf bu iş için İstanbul'a gitme durumum olmaz, ancak ilk fırsatta taktıracağım. Servis bana uzak, verdikleri fiyat da bana uygun değil.

Çevrimdışı Levcho

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: engin_z_engin;538201
Ender Elektronikte taktırdığım park sensörlerini, yaptırmayı düşünen arkadaşlara fikir olması açısından paylaşıyorum.

Engin Bey, Sizin yazınıza istinaden gaza geldim ve ön park sensörünü sipariş ettirdim. Sanırım Kasım ayı sonunda taktıracağım.
Sizin araç kaç model? Benim araç Kasım 2013'te satın alındı.
Montaj yapacak firma, Sizin araçtaki gibi otomatik olamayacağı ihtimalinin olduğunu söyledi.

Çevrimdışı engin_z_engin

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Benim araç daha yeni 01/09/2015 trafiğe çıkış. Orjinal park sensörü aldıysanız, Ekran var ise kodlama yapıldığı taktirde benimki ile aynı olması gerekiyor.

Çevrimdışı Levcho

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: engin_z_engin;539139
Benim araç daha yeni 01/09/2015 trafiğe çıkış. Orjinal park sensörü aldıysanız, Ekran var ise kodlama yapıldığı taktirde benimki ile aynı olması gerekiyor.
Teşekürler.
Olması gerektiğini ben de umuyorum, ancak montaj yapacak firmadan bana söylenen, her araçta aynı beyin olmamasından kaynaklanan bazı durumlar oluşabiliyormuş. Bakalım, İnşallah olur.

Çevrimdışı engin_z_engin

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Ya bıraksınlar hocam, yapamıyoruz demiyorlar da. Boşuna mı Ender elektroniğe 1.650 tl bayıldık, takabilen başka bir yer bulamadım. Servisler bile takamıyor, Tamponları özel bir aletle delmeleri lazım, dışarıda çapak kalmayacak, sensörler tampona sıfır olacak, dışarı çıkıntı yok. Valla çok dikkat edin hocam, yaparız diyip aracın tamponunu heba etmesinler de

Çevrimdışı Esariipek

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: engin_z_engin;539144
Ya bıraksınlar hocam, yapamıyoruz demiyorlar da. Boşuna mı Ender elektroniğe 1.650 tl bayıldık, takabilen başka bir yer bulamadım. Servisler bile takamıyor, Tamponları özel bir aletle delmeleri lazım, dışarıda çapak kalmayacak, sensörler tampona sıfır olacak, dışarı çıkıntı yok. Valla çok dikkat edin hocam, yaparız diyip aracın tamponunu heba etmesinler de

Hocam ilk nesil araçların ekranları ve beyinleri farklı arkadaşa doğru söylemişler otomatik yanaşınca sesnsör açılmıyor bildiğim kadarıyla. Tuşa basıp aktif etmek gerekiyor

Çevrimdışı Levcho

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Yorumlarınız için teşekkürler. Bakalım, önümüzdeki ay taktıracağım.

Alıntı yapılan: engin_z_engin;539144

Alıntı yapılan: Esariipek;539146
Hocam ilk nesil araçların ekranları ve beyinleri  farklı arkadaşa doğru söylemişler otomatik yanaşınca sesnsör açılmıyor  bildiğim kadarıyla. Tuşa basıp aktif etmek gerekiyor

Çevrimdışı genious61

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Bu aralar Octavia hevesim yeniden depreşti. En az 2014 model sunroof'lu tdi dsg Elegance Octavia arıyorum. Muhtemelen ön park sensörü olmayacak ve taktırmak isteyeceğim. Aslında yarı deri döşeme, kessy ve kapuçino beji olmasını da istiyorum. Ama 2. elde böyle bir araç bulmak imkansıza yakın. Şöyle bir araç var ama fiyatı beni aşıyor.http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-2015-octavia-ozel-siparis-sifirdan-farksiz-7.000-km-de-full-plusfull-237393181/detay Konunun takipçisiyim.