0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar bu gün forumdaki arkadaşın tavsiyesi üzerine po ya gittim ve kapakta yazan 2.4 = 34 ps olan lastik basıncını lastiklere bastım. Benim dikkatimi çeken sol arka tekerin 27 sol önün 28 sağ arkanın 28 e düşmesi oldu. 1 ayda bu kadar lastik basıncı düşer mi ? Ayrıca hepsini 34 e çekince arabanın yolda hızlanması yüksekliği hissi acayip derecede değişti bu kadar etkilemesi de beni şaşırtan 2. Konu
Bir de ölçüm yaptığınız hava saatinin doğruluğundan emin olmaya çalışın
Bende kendi aracıma petrolde hava basmıştım.tavsiyeniz nedir hocam doğruluğundan kesin emin olacağım bi yerde kontrol etmek istiyorum kafama takıldı
Benimde lastik basınçlarım hep bu şekildeydi arabada ciddi şekilde zorlanma hissediyordum.ayrıca ben lastik basınçlarımı aracı aldıktan sonra kaydetmiştim ilk aldığımda da bu basınçlara sahip olduğunu düşünüyorum.her ay kontrol etmeyi düşünüyorum yine basınçlarda düşme olursa buraya yazarım
Benim Ankara'da bir lastikçim var, hem aracın rot-balans ayarlarını orada yaptırıyorum hem de lastik oteli hizmetinden faydalanıyorum. Bayağı büyük bir firma ve haliyle ellerindeki cihazlar da son teknoloji ürünleri. Siz de bu tarz bir lastikçide kontrol ettirin derim. Ayrıca lastikler soğukken ölçtürmek lazım.
Gerçekten lastik basıncı az olunca bildiğin araba gitmiyor ya bende petrolden mi acaba niye çekmiyo bu araba diyodum çok şaşırtıcı
Ankarada adres vereblir misniz hocam ?
Peki lastik basıncımız kaç olması lazım 15 185 60
Hava sicakligi dusunce iner.. bir sure hizlanir ve sonra janta bile oturabilir...O yuzden soguk iklimde basinci yukseltirler...Evde 1.5 veya 5 litelik pet siseyi bos olarak kapagini iyice kapatip disari cikin, hava soguk ise pet sise buzulur mesela..Lastik te ayni sekilde...