škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Dsg kavrama değişimi

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Uğur Akar

• KOLTUKÇU
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: enoktakenokta;538639
Bence sorunun çözümü basit, ancak maliyet unsuru nedeniyle VW yapmıyor bunu. 7 ileri kuru şanzıman sıkıntılı biliyorsunuz, patlayan çatlayan şanzımanlar da bunlar. 6 ileri ıslak şanzımanda ise böyle yaygın bir arıza durumu yok. 7 ileriyi tümden kaldıraracak VW ya da yurt dışında olduğu gibi 5-10 yıl garanti verecek.
LUK' un yeni ürettiği kevlar diskleri kullansalar bile yeter.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da  yavaşlaması gerekiyorsa, \'Hak, kural\' falan demeden, ilk davranan, canının ve malının kaderini başkasının inisiyatifine bırakmayandır!

Çevrimdışı kablan12

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Arksdaslar aracı aldım kullandım butun sorunlar duzeldı. En buyuk sorunum parka gırerken dur kalkta ve traıkte vuruntu yapmasıydı.

Çevrimdışı JURNAL

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Arkadaşlar merhaba,
Geçen yıl aldığım 2011 tdı aracımı satıp 2hafta önce 2014 tdı elegance cr modelini aldım.satma nedenim,mekatronik  arızası ve kavrama idi.rezilliğin bini bin pare.önce servis garanti yok diye makatronik için 5000 tl istedi,ayrıca kavrama değişecekse fiyat artar dediler.ne iyi niyet garantisi ne başka bişey işlemedi.kalsın dedim ve Ankara'da bi arkadaşımın tavsiyesi üzerine gittiğim işin ehli usta bu sorunu çözdü.aküden gelen akımın düşük olması nedeniyle mekatronik yanmış dedi.tam üç saat içinde söktü taktı olay bitti,72 amperlik akü dahil 1300 tl para verdim.sorun kalmadı.teste çıktık usta dediki  bu aracın kavramasındada sorun çıktı çıkacak.o nekadar usta 2000 civarı.
Velhasıl bu sıkıntılardan kurtulayım diye gidip 2014 yeni nesil dediklerini aldık.ama anladığım kadarıyla dert bitmiyor.gerçi şimdilik bi sorun yok ama tercihimi sorgulamıyor değilim.2014 modellerde bu sorun ne düzeyde arkadaşlar,bilgi vermeniz mümkün mü?

Çevrimdışı schumici

• Turbo Benzinli
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.schumici.simplesite.com
Alıntı yapılan: civanmukti;538565
en azından debriyaj yok. vites kolunu ileri geri atmak da çok zor değil bence.

zor veya kolay olmasının bir önemi yok bence.

insanların otomatik vites alma nedeni genel anlamda;
-sadece gaz ve fren pedallarını kullanarak sürekli çalışan sol ayağı askıya almak
-sağ kolun vites değiştirme hareketlerini ortadan kaldırmak.

yani tamamen konfora odaklı bir yönelim. direksiyon arkasındaki kulakçıklarla habire uğraşmamak da bu konfora dahil.

ben zaten bu konfor odakları çerçevesinde otomatik vitesli araç alıyorsam ne vites koluyla ne de direksiyon arkasındaki kulakçıklarla uğraşmak isterim. hele kavrama ne zaman bitecek, hangi günlerim yetkili servislere git-gel yaparak ölecek diye aklımda soru işaretleri olsun hiç istemem.

yukarda saydığım hususları kafasına takmayanlara da kesinlikle sonsuz saygı duyar, dertsiz tasasız keyifle dolu DSG tecrübeleri yaşamalarını içten bir şekilde dilerim.

dipnot: Ender abinin dediği hususa kesinlikle katılıyorum, babamların sürekli kullandığı 2 adet 6 ileri ıslak kavrama Dsg var, maşallah tık demediler. 7-Dsg'yi tercih edebileceğim tek motor kombinasyonu düşük tork değeri sayesinde kavramaya diğerleri kadar çok yüklenemeyen 1.2 tsi'dır.

Çevrimdışı civanmukti

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: schumici;539245
zor veya kolay olmasının bir önemi yok bence.

insanların otomatik vites alma nedeni genel anlamda;
-sadece gaz ve fren pedallarını kullanarak sürekli çalışan sol ayağı askıya almak
-sağ kolun vites değiştirme hareketlerini ortadan kaldırmak.

yani tamamen konfora odaklı bir yönelim. direksiyon arkasındaki kulakçıklarla habire uğraşmamak da bu konfora dahil.

ben zaten bu konfor odakları çerçevesinde otomatik vitesli araç alıyorsam ne vites koluyla ne de direksiyon arkasındaki kulakçıklarla uğraşmak isterim. hele kavrama ne zaman bitecek, hangi günlerim yetkili servislere git-gel yaparak ölecek diye aklımda soru işaretleri olsun hiç istemem.

yukarda saydığım hususları kafasına takmayanlara da kesinlikle sonsuz saygı duyar, dertsiz tasasız keyifle dolu DSG tecrübeleri yaşamalarını içten bir şekilde dilerim.

dipnot: Ender abinin dediği hususa kesinlikle katılıyorum, babamların sürekli kullandığı 2 adet 6 ileri ıslak kavrama Dsg var, maşallah tık demediler. 7-Dsg'yi tercih edebileceğim tek motor kombinasyonu düşük tork değeri sayesinde kavramaya diğerleri kadar çok yüklenemeyen 1.2 tsi'dır.

tamam da arkadaşım,

arabada sorun çıktı tamir edildi bir daha çıkma ihtimali var belli ki senin de dediğin gibi bu 7 ileri DSG sıkıntılı. alırken bilseydim almazdım bu 1. şu anda yapabileceğim tek şey idareli kullanmaktan başka birşey değil bu da 2.

herkesin de bildiği gibi maalesef ülkemizde hakkımızı arayamıyoruz. benim araç da dün değişim yapıldı bakalım ne olacak. her 20-30 binde aynı değişimi yapmak yerine ben bu süreyi uzatmak için mecburen yoğun trafikte manuel yapmam gerektiğini düşünüyorum. bu seferlik garantiden değişti bir sonrakinde garanti bitince ne olacak. kuzu kuzu parasını ödemeyecek miyiz?

söylediklerine baştan sona katılıyorum. otomatik aldıysam keyif için aldım. haa mahkemedir, hakem heyetleridir uğraşacak zamanım olsa emin olun uğraşırım ve hakkımı alırım. ama o bile zaman ve emek istiyor maalesef.

selamlar.

Çevrimdışı schumici

• Turbo Benzinli
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.schumici.simplesite.com
Alıntı yapılan: civanmukti;539289
tamam da arkadaşım,

arabada sorun çıktı tamir edildi bir daha çıkma ihtimali var belli ki senin de dediğin gibi bu 7 ileri DSG sıkıntılı. alırken bilseydim almazdım bu 1. şu anda yapabileceğim tek şey idareli kullanmaktan başka birşey değil bu da 2.

herkesin de bildiği gibi maalesef ülkemizde hakkımızı arayamıyoruz. benim araç da dün değişim yapıldı bakalım ne olacak. her 20-30 binde aynı değişimi yapmak yerine ben bu süreyi uzatmak için mecburen yoğun trafikte manuel yapmam gerektiğini düşünüyorum. bu seferlik garantiden değişti bir sonrakinde garanti bitince ne olacak. kuzu kuzu parasını ödemeyecek miyiz?

söylediklerine baştan sona katılıyorum. otomatik aldıysam keyif için aldım. haa mahkemedir, hakem heyetleridir uğraşacak zamanım olsa emin olun uğraşırım ve hakkımı alırım. ama o bile zaman ve emek istiyor maalesef.

selamlar.

İşte malesef bu ülkede herhangi bir mal alırken inciğinden cıncığına kadar araştırmak gerekiyor almadan önce, yoksa sonrası daha beter uğraştırıyor adamı

Bundan sonraki sürüşlerinizde sıkıntı yaşamadan sadece Dsg'nin keyfine vararak sürmenizin nasip olması dileğiyle

Çevrimdışı civanmukti

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: schumici;539294
İşte malesef bu ülkede herhangi bir mal alırken inciğinden cıncığına kadar araştırmak gerekiyor almadan önce, yoksa sonrası daha beter uğraştırıyor adamı

Bundan sonraki sürüşlerinizde sıkıntı yaşamadan sadece Dsg'nin keyfine vararak sürmenizin nasip olması dileğiyle

valla inşallah. ben alırken olayı bilmiyordum gerçekten. sonra titremeyi hissettiğimde yurtdışı forumları da araştırdım. sanırım golfü olan birisi yaşamıştı ve DSG komple değiştirilmişti. en azından adam öyle diyordu.

neyse bakalım kısmet. inşallah devamında sorun olmaz, zira bu forumda FB1907 nickli arkadaşın manuel aracı inanılmaz sıkıntılar yaşadı ve sattı arabayı. böyle durumlar da var yani...

Çevrimdışı enoktakenokta

• Site Sorumlusu
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: civanmukti;539298
valla inşallah. ben alırken olayı bilmiyordum gerçekten. sonra titremeyi hissettiğimde yurtdışı forumları da araştırdım. sanırım golfü olan birisi yaşamıştı ve DSG komple değiştirilmişti. en azından adam öyle diyordu.

neyse bakalım kısmet. inşallah devamında sorun olmaz, zira bu forumda FB1907 nickli arkadaşın manuel aracı inanılmaz sıkıntılar yaşadı ve sattı arabayı. böyle durumlar da var yani...
Aracınızın uzatılmış garantisi var mı? Süre konusunda bir sıkıntı yoksa yaptırın derim. Bir de garantiniz bitse dahi yetkili servise gidin, en azından ileride iyi niyet garantisinden yararlanma şansınız olabilir.
Hep bi F.D. kafasındaki kişi...

Çevrimdışı mustafaras

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: kablan12;538522
Merhabalar Arkadaşlar,

aracımda daha once de sızlerle paylastıgım gıbı dsg de dusuk vıteslerde vuruntu, kalkıslar da sallama vs vardı artık araç özellıkle yogun trafıkte tad vermıyordu, sonunda dsg kavrama degısımıne gıttı 20 bın km de servıs tarafından... Bu surec bıraz kolay olmadı ucuncu gıdısım de ve bu aracta problem oldugunu ustelemem ve ustlerıne gıtmem sonunda dsg block testı yaparak sonuca kavusturdular. Aynı sorun yasayan arkadaslara bılgı olsun dıye paylasmak ıstedım..

merhaba arkadaşlar 2013 1,6 tdi dsg octavia sahibiyim
aracımı ilk kalkışlarda özellikle direksiyon sağa veya sola çevriliyken titreme oluyor diye servise götürdüm baskı balata değişti. şimdi ise daha önceden de hissettiğim ama bu işlemden sonra daha belirginleşen başka bir sorun çıktı. şu anda ilk kalkışlarda hareket etmek için ayağımı frenden çektiğimde gaza basmayıp kendisinin hareket etmesine musehade etmeme rağmen "düz vites arabalarda debriyajı aniden bırakırken ki gibi" bir vuruntu yapıyor. durumu servise bildirdim yeniden adaptasyon yapıldı. adaptasyondan sonra birkaç gün sorunsuz devam etti ama şimdi yine vuruntu yapıyor.

aynı sorunu yaşayan yada sorunun kaynağını bilen. çözüm önerisi olan bir arkadaş varmı
teşekkürler

Çevrimdışı Akif Hoca

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mustafaras;545517
merhaba arkadaşlar 2013 1,6 tdi dsg octavia sahibiyim
aracımı ilk kalkışlarda özellikle direksiyon sağa veya sola çevriliyken titreme oluyor diye servise götürdüm baskı balata değişti. şimdi ise daha önceden de hissettiğim ama bu işlemden sonra daha belirginleşen başka bir sorun çıktı. şu anda ilk kalkışlarda hareket etmek için ayağımı frenden çektiğimde gaza basmayıp kendisinin hareket etmesine musehade etmeme rağmen "düz vites arabalarda debriyajı aniden bırakırken ki gibi" bir vuruntu yapıyor. durumu servise bildirdim yeniden adaptasyon yapıldı. adaptasyondan sonra birkaç gün sorunsuz devam etti ama şimdi yine vuruntu yapıyor.

aynı sorunu yaşayan yada sorunun kaynağını bilen. çözüm önerisi olan bir arkadaş varmı
teşekkürler
Büyük ihtimalle mekatronik arızası,  En kısa zamanda servise başvurun.  Muhakkak iş emri açtırın..

Çevrimdışı mustafaras

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
teşekkürler AKİF bey şu anda iş emri açık adaptasyondan sonra bir süre deneyin dediler. dediğim gibi bir kaç gün normaldi ama şimdi yine kalkışlarda vuruntu yapıyor telefonla arayıp arızanın devam ettiğini söyledim  fakat bana bunun normal olduğunu iddia ediyorlar. uğraştıracaklar beni galiba

blok değerlerinin alınması diye bir şey duyuyorum bu olay nedir benim arızaya faydası olurmu bilginiz varmı

Çevrimdışı Akif Hoca

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mustafaras;545553
teşekkürler AKİF bey şu anda iş emri açık adaptasyondan sonra bir süre deneyin dediler. dediğim gibi bir kaç gün normaldi ama şimdi yine kalkışlarda vuruntu yapıyor telefonla arayıp arızanın devam ettiğini söyledim  fakat bana bunun normal olduğunu iddia ediyorlar. uğraştıracaklar beni galiba

blok değerlerinin alınması diye bir şey duyuyorum bu olay nedir benim arızaya faydası olurmu bilginiz varmı

Normal demek, standart müşteriyi baştan savma sözcüğü oldu.  Böyle bir saçmalık olmaz.
Sakın ihmal etmeyin,  servise gidin servis müdürüne olmadı  şirket sahibiyle konuyu görüşün, çözdürmeye çalışın. Aracın garantiden yararlanması için distribütör şanzıman değerlerinin cihazdan okunup çıktısını istiyor.  Onun adı belki blok değeridir.

Çevrimdışı mustafaras

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Pesini birakmiycam AKİF bey birsure daha boyle deniycem garantinin bitmesine 1 gun kala actirdim is emrini suanda acik bekliyor

Çevrimdışı Mr.Mister

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Arabayı bakıma götürdüğümde sormuştum kavrama fiyatını. Şayet iyi niyet kapsamına girmezse 2500 lira civarında dediler. En son 2010 model bir aracın mekatroniğini değiştirmişler, iyi niyete girmemiş toplam 4400 lira tutmuş.Bayi Adana-Aykan Otomotiv.

Çevrimdışı mustafaras

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Benim baski balata garanti kapsaminda degisti titreme gitti ama kalkislarda vurma devam ediyor