škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

süperb prag'a 10 aile gönderiyor.

fenomen · 118 · 34811

0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı selchuk

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: hakanerdogan;52086
Ama kaçıncı viteste abi, vallahi billahi merak ediyorum, hiç TSI'a binmeyi bırak, kaputunun altını bile görmedim hayatımda.

1500 d/d de max torkluyor, ve ben çok merak ediyorum son viteste 1500 civarı, hadi 2000 d/d olsun, gazı yere koyunca şahlanıyor mu yoksa nazlandıktan sonra mı gaza geliyor Superb kasasında???

AhmetH abinin testte anlattıkları, bide sizin dedikleriniz, kafam karışıyor şahsen. Zira dediğim gibi, 1-2-3 viteslerde mükemmel oranlama ile bahsettiğiniz olayı gerçekleştiriyor olabilir, ama son vitesi merak ediyorum o cüssede.
Hakan superb dsg olduğu için hızlanması iyi.benim kullanımımdanmı yoksa arabadanmı bilmiyorum gazı körükleyince şahlanıyor.octavia tsi testinde ise 2 den 3 e geçerken kastettiğim manuel viteste.
2010 SKODA SUPERB 2.0 TDI 170 HP CR DSG ELEGANCE SİYAH
2011 SKODA YETI EXPERIENCE 140 HP DSG GUMUS

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
4. ve 5. viteslerde 30-40 km/h hızla rampaya yaklaştığımda çok rahat çıkıyordu.Yetkili , 5 et dedi gör dedi nasıl çıktığını :)

Şaşırdı açıkçası..Titreme falan hiç yoktu..
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP
2007 Skoda Roomster 1.2 HTP
2011 Skoda Fabia II 1.2 HTP  
2012 Fiat Doblo Cargo maxi 1.3 Mjet
2015 Ford Courier Van 1.5 TDCI

Çevrimdışı selchuk

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
gerçekten güzel.bu alamanlar araba yapmayı çok iyi biliyor.alıştık alamana yarın japon toyotada hayal kırıklığına uğramam inşallah
2010 SKODA SUPERB 2.0 TDI 170 HP CR DSG ELEGANCE SİYAH
2011 SKODA YETI EXPERIENCE 140 HP DSG GUMUS

Çevrimdışı crash

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Ben 1.4 tsi motoru hem octi hem superbde kullandım.Motor octide daha çok gösteriyor kendini.Mesela octiyi kullanırken vites küçültmeye ihtiyaç duymuyosun.Çok çabuk devirleniyodu.Özellikle 3.vites muazzam.Valla hakancım bi kullansanda görsen.Superbde bile beklediğimden çok daha iyi çıkmıştı motor.Zaten hızlanma süresi 10.5 sn.1500 devirden itibaren yüksek tork ayaklarının altında.Mesela ilgimi çeken diğer bi nokta ise turbo devreye girdiğinde hissettirmiyor.Mesela sizin fındık motor dediğiniz 1.4 TDI motorda turbonun devreye girmesini açık açık hissedebiliyosunuz.Şuan düşük hacim turbolu motorlar arasında TSI tartışmasız lider bana göre.
« Son Düzenleme: 02 Aralık 2009, 17:46:00 Gönderen: crash »
YAŞASIN PEUGEOT-SKODA KARDEŞLİĞİ...

Çevrimdışı mustisahin

• T U R B O T
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Superb test sürüsü icin randevumuz bugündü, saatine yetisemedigimiz icin aksam üzeri karanlıkta test ettim, test aracı Superb 1.4 tsi 125bg Elegance idi,
bi zenon aydınlatma kafadan bitiriyor isi, ic aydınlatmasıda cok sık, direksiyon, göstergeler vites gercekten güzel bir arac, araba kocaman, arka koltuk filan tam bir aile arabası, bagajın masallahı var, cok rahat uzun yolculuk yapılabilecek bir arac, bizim hb fabis den sonra tam bir amiral gemisi gibiydi masallah, ses yalıtımıda hosuma gitti acıkcası, üst segment arac oldugunu belli ediyor,

fakat benim nacizane görüsüm, bu segment bu kadar büyük oturaklı bir arac alacak olsam 1,4 tsi i tercih etmezdim, motoru beni tatmin etmedi, bana göre yetersiz, en azından bu kasaya göre yetersiz, 2,0 tdi in cok daha iyi olacağı düsüncesindeyim,  

Çevrimdışı AhmetH

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
düşüncelerime paralel bir yorum okumak açıkçası beni sevindirdi. :)

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Gerçekçi olmaz gerekirse -her ne kadar bana yeter bu motor desemde - böyle bir baba arabada baba bir motora ihtiyaç var. Tabi birde DSG şanzıman olması gerekiyor..
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP

Çevrimdışı AhmetH

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
hah işte benm düşüncem..

baba motoru koyamıyorsan şekil yapacam satacam diye 1.4 koyma..

utanmaz arlanmazlar jettaya 170 lik 1.4 koydu birde araba underrated çıktı kim aldıysa arabası en az 190 hp çııyor.. 280km/s gördüğünü idaa edenler var..

bu arabaya bişey olmadı demek 190 hp dayanıyor motor yap bir yazılım 160 hp sat . 140 sat..

ama yok 125hp..

oldu götürür o superb kasasını

biride alır onu :D

Çevrimdışı mustisahin

• T U R B O T
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Arkadaslar, yakınınma bir adet Jetta 1,4 tsi 160 bg DSG, bir adet Golf 1,4 tsi 140 bg var, ikisine sıklıkla biniyorum, sehirici-sehirdısı kullandım, ikiside güzel gidiyor masallah, cok rahat 230 un üstüne cıkıyor araclar, 6 - 7 vites olmaları cok büyük bir artı, zaten olmasa 1,4 motorun 200 leri görmesi zor, bu iki aracda Superb den kücük araclar,
bunlarda bile araca bindigin zaman 1,4 motor oldugunu cok rahat anlıyorsun, kücük motorun teknoloji sayesinde yüksek devirler cevirdigi farkediliyor, kaldıki Superb de bariz farkediliyor, aracın altındaki motorun basarılıda olsa zorlandığı belli,
Ayrıca 1,4 vergiside aynı 1,6 vergiside aynı bu ülkede, mümkünse 1,6 sı tercih ederdim, yüksek motorun artı konfor ve kullanım kolaylığı saglayacağını düsünüyorum,
ayrıca 1,6 motor sehirlerarasında 1,4 e göre daha rahat calısacağı icin daha iyi yakar bence,

Çevrimdışı crash

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Test aracı beyaz ama içi bejdi sanırım.Ata' da çalışan eleman bana özel siparişle getirebiliriz demişti bu şekilde.Bu arada müşteri hizmetlerinden bi bayan aradı beni az önce.Test edebildinizmi aracı diye.Bende maalesef dedim.Neden dedi.Superb yokmuş octavia test ettim dedim.Peki memnun kaldınızmı diye sordu.Memnun kaldım ama biz superb düşündüğümüz için pek ilgilenmedik açıkcası dedim.O zaman size ilerleyen bi tarihte gün verelim superbi test edin dedi.Valla askere gideceğimden imkansız dedim.İlgi ve alaka hoşuma gitti gerçekten.Skoda beklenmedik bi atağa kalktı :)

Çevrimdışı crash

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Bu arada motora gelince, belki performanslı değil ama yeterli diyebiliriz.Ben sollamalarda, ani hızlanmalarda falan kesinlikle sıkıntı yaşatacağını düşünmüyorum.Kaldıki 0-100 hızlanma değeri 10.5 sn bence ortalama bi kullanıcı için gayet yeterli diye düşünüyorum.Daha çok performans içinde insignia 1.6 turboya bakılabilir.DH' den insigniası olan bi arkadaş video koymuş, araba 6 ileri ama 5.vites 231 gösteriyodu :) 6.viteste sanırım 250' yi görür diye düşünüyorum.Superb performans için yetersiz geliyorsa direkt insigniaya yönelin derim ben ;)

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Bugün saat 10:00 'da çekiliş oldu :D
8 ocakta hürriyet gazetesi alın :)
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP

Çevrimdışı Real81

• ROOMSTER COMFORTSPORT 1.4 TDI 105 HP
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle

Çevrimdışı AhmetH

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
yahu  online  öğrenemiyormuyuz  :D

heyecan bastı :D

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: AhmetH;60713
yahu  online  öğrenemiyormuyuz  :D

heyecan bastı :D

Yok galiba..Açıklamalarda gazete ve posta yoluyla haberdar edileceklermiş..

Yüceyi arayıp soralımmı :D
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP