Evet arkadaşlar, uzun bir süredir açmayı düşündüğüm konuyu
nihayet fırsat bularak açıyorum:)
Biraz uzun olacak umarım sıkılmazsınız:D Fırsat buldukça buradan
yaptıklarımı paylaşmaya devam edeceğim.
Öncelikle neden Insignia?
En az C segmenti, imkan dahilinde de D segmenti bir araç almayı
düşünüyordum.
Öncelikle aracın benzinli ve LPG uyumlu olması gerekiyordu. Tabiki de
Turbo şart:D
Sonrasında güvenlik açısından yol tutuşu ortalamanın üzerinde olmalıydı..
Uzun süre A4 1.8 T Sline Quattro aradım, 3 farklı arabayı görmeye gittim, kullandım.
Gerçekten performans ve yol tutuş açısından fiyatına göre mükemmele yakın bir araba.
Quattronun, tren rayının üzerinde gidiyor hissi verecek kadar viraj kabiliyetinin iyi
olduğunu söylemeden geçemeyeceğim..
Maalesef baktığım arabalar 10 yaşını devirmiş olmaları nedeniyle aktarma sorunu,
kaza, boya v.b. açıdan hep sorunluydu. İyi bir araba denk gelir mi diye bekledimse
de nasip olmadı..
Sonrasında 1.6T motorun 180 hp güç ile buluştuğu İnsignia dikkatimi çekti, LPG
dönüşümü magnezyum sübaplarda sorun çıkarsa da, çelik sübap değişimi ile
sorunun 1000-1500 TL masrafla çözülebiliyor olması karar vermem de çok ta zorlanmadım.
Cosmo donanımın zenginliği özellikle AFL far hakkında olumlu görüşler önemliydi.
Forumdan görüştüğüm arkadaşların da tavsiyesiyle Flexride şase araç aramaya koyuldum:)
Malum siteden ilanını beğendiğim birkaç arabanın ilan sahibini sırayla ararken,
aradığım ilanlardan birisinin sahibi tanıdık çıktı:) detailturkey den Gökhan (Esteban),
muhabbet aldı başını gitti tabi:D
Aradığım araç onundu ve satıyordu, her zaman diyorum forumdan araç satılıyorsa,
yine forumdan biri alsın. Bizim gibi arabasını seven/bakan insanların arabasını yine
bizim gibiler almalı.
Dönelim konuya, hoop 2 gün sonra Gökhan beni Sabiha Gökçen’den aldı, 2011 model,
40.000km, Cosmo, Flexride şase, İnfinity ses sistemli, Navigasyon+joystick, gözü gibi
baktığı Insignia 3 saat sonra benimdi.
Arabanın sadece arka tamponu boyalı ve 300TL gibi bir hasar kaydı vardı. Buradan her
şeyden önce güleryüzü, sonrasında tertemiz aracını bana sattığı için kendisine tekrardan
çok teşekkür ederim..