Hocam bu özellik swing değil de bolero multimedya'da bulunan drive green kontrol özellikleri ile ilgili. Sürüş akıcı değil daha ön görülü sürün uyarısı trafikte sürekli ve gereksiz duraklama ya da çok acil frenleme yaptığını belirtmek için. Daha az emisyon ve yakıt sarfiyatı için konulmuş bir uyarı. Bu tip uyarılar TR de hiç bir araçta olamaz (ilk gelen fuar ve showroom sürümlerini bilemiyorum) çünkü ön asistan sensörü istiyor. Drive green özelliği boleroda açık olması lazım ancak değilse açtırılabiliyor.
Sayfa 38'de tablolar içinde Ön uyarı / acil frenleme (Front Assistant) başlığı altında dediğine benzer araba resmi ile dalgalar olan bir uyarı göze çarpıyor. Ama bu da ön de radar olmasını gerektiriyor. Aracın önde çarpışma ihtimali tespit edip acil frenlemesine dair uyarı lambası.
Ben ilk etapta bahsettiğin şeyi acaba Esc mi uyarı yakıyor diye düşündüm ama sen park yerine girip çıkarken verdi uyarıyı deyince bilemedim. Briskoda ve çek forumlarında benzer konu bulamadım swing için. Senin aracın ekstradan sensörlere sahip olduğunu veya bir yerlerde bununla ilgili bir yazı bulacağımı umuyorum.
Evet hocam dediğiniz gibi gereksiz duraklama vs gibi durumlar olduğu zaman hep yoğun yerlerde olduğum için bu şekilde yorumladım ben ama yakıt emisyon değerleri ile ilgili uyarılarmış.drive green özelliği açık diye biliyorum benim aracımda şu yeşil yapraklı sürekli puanlama yapan ve vites değişimlerini ekranda gösteren bi olay değil mi
Front assistant yok hocam ön tampon da dikdörtgen bi sensor olması gerekiyor bunun için bu style modeller dahil hiç birinde yok Türkiye de
Hocam evimde kapalı otopark var evime her gün park yaparken böyle bi durum olmuyor alışveriş merkezlerinde park yeri ararken ve dar yerlerden geçmeye çalışırken oluyor.