Herkese selamlar,
Birkaç aydır park sensörü geri vitese taktığımda uyarı verip çalışmıyordu. İlk başlarda yağmur sonrası meydana geliyordu bu sorun ama şimdi sürekli tekrarlıyor ama hala ara sıra kafasına eserse çalıştığı da oluyor, mesela dün günler sonra bir park etmelik çalıştı
Elektrikçiye gösterdim ama ben buna bir şey yapamam servise gitmen lazım dedi, sanırım beynin yandığından şüphelendi.
Ben beyni söktüm içini de açtım su falan almamış ama beynin bulunduğu yer nemliydi. Havalandırdım, kuruttum, beyni de ne olur ne olmaz diye izole edip yerine taktım lakin yine çalışmıyor yine uyarı veriyor.
Merak ettiğim husus acaba tampondaki gözlerden biri veya birkaçı arızanlansa veya su alıp soketler oksitlense bu şekilde hata mı verir yoksa saçma sapan öter mi? Cevaplarınız doğrultusunda soketleri falan kontrol edeceğim yine yapamazsak servise öpüleceğiz artık.
Bu arada beynin olduğu kısmın su alma sebebi araştırmalarıma göre arka sileceğe giden su hortumunun ek yeri tam o kısımdan geçiyormuş ve kışın donma sebebi ile falan yerinden oynayıp sızdırma yapabiliyormuş. O hortumu bulamadım maalesef ama genişçe bir zamanda o sızıntıyı veya sebebi her neyse onu halletmek lazım.