Android auto yazılımını yükleyip araçtan Android Auto menüsü ile bağlanın.Google Haritalar ve Google müzik çalışacaktır.
Dün akşam android autonun sitesinden önce 1.6 versiyonu indirdim. o kurulmadı. inceleyince 64 bit işlemciler için olduğunu gördüm. bu sefer 1.4 ü indirdim. android auto çalıştı. sygic uygulaması da mirrorlink üzerinden çalışıp hareket halinde iken de çalışmaya devam etti. google haritaları gene görememiştim. telefonda bir güncellemeden bahsetti. onu yapayım dedim. ülkenize kapalı dedi. andoid autonun 1.5 versiyonunu indirdim. o kuruldu. bu sefer google müzik, haritalar vs uygulamaları da güncellendi ve cihazın ekranında çalıştı. tüm bunları yaparken smartlinkte bağlantı tipini android auto olarak seçtim.
yalnız şu sıra ile yapmazsınız bağlantı hatası veriyor.
önce cep telefonunda android auto yazılımını çalıştırıyorsunuz, sonra usb kablo ile üniteye bağlıyorsunuz. ekranda smartlinki seçip telefonu bağla diyorsunuz. ben otomatik bağlanır diye ummuştum ama her seferinde bu adımları gerçekleştirmeniz gerekiyor.
sonuçta android auto altında google haritalar çalışıyor, telefon uygulamasına geçebiliyorsunuz ama son aramaları görebiliyorsunuz buradan telefon rehberine ulaşamadım. google play de müzik çalmak için hazır bekliyor sizi.
google haritalarda poi seçmek isteyince gelen liste kısıtlı idi, benzinlik, bakkal vs çıktı. ama hastaneler eczaneler gibi seçenekler çıkmadı. ya yakında haritaya kayıtlı yer yoktu (ki sarıuhanlı devlet hastanesine 1km mesafede idim) ya da bir kısıtlama var.
büyük oranda istediğimi elde etmiş oldum.
sygic yazılımı tam sürümü 59 € 200tl civarı bir fiyatı var yani. onu almaya değer mi karar veremedim. google haritalar da çalıştı sorun yok gibi.