tsi motor bir araç kullanmadım hiç ama nasıl bir sürüş olacağını merak ediyorum. Eski aracım benzinliydi ama yokuşlarda beni baya bir yoruyordu. (toyota avensis 1.6 110 beygir 2007 model)
tsi benim benzinli motorlara olan önyargımı değiştirdi açıkcası, alt devir canlılığı v.s. aracı kullanmasını zevkli kılıyor. Fabia'da 110 hp 'nin tam genç aracı olacağını düşünüyorum.
Kendi aracım dizel superb dsg (33000 km) , eşimin aracı 1.2 tsi 110 hp leon dsg. Şehir içinde Leon çok daha zevkli geliyor kullanması, ilk 2400 km ortalamamız 6.6 lt , kendi aracımın da uzun süreli ortalaması 6.3 lt .
2 haftada 1 manavgata gidip geliyoruz. SuperB ile 120 ile gidersek 5 - 5,5 lt yakıyor. Leon 94 km'yi geçmez isem 4.8 lt yakıyor. (Manavgat yolu bol ışıklı kısmen şehir içi sayılacak yerleri olan bir yoldur bilmeyenler için)
Leon'un 4.8 yaktığı koşullarda; yol da boş ise SuperB 4 lt yakıyor. (80-90 km hızla)
Kısacası 100 km hızı geçmeyeceğim parkurlarda (ilçeleri gidiş geliş v.s.) Leon daha mantıklı geliyor bana, kısa mesafede motoru ısınıyor (500 metrede gösterge hareketleniyor) ve en önemlisi çok alt devirlerden itibaren tork ve gücü verdiği için SuperB'mdeki turbo lag'ı yok, oyuncak araba gibi ilk kalkış ve hemen her devirde çok istekli bir araç.
Kaskodan 5 gün kullandığım 2013 passat tdi dsg ve servisin ikame olarak 2 günlüğüne verdiği Octi tdi dsg sonrası şehir içi için en çok sevdiğim dizel octi idi, çevikliği ve performansı konusunda.
Oturduğum ilçede (konyaaltı) bir yere gideceksem, Leon da evde ise onu tercih ediyorum, bu soğuklarda SuperB ısınmadan gideceğim yere gitmemek için.