Tsi+lpdi ye mantıksız demiyorum ama benim için gereksiz. O aracı aldıktan sonra sanayide orda burda montaja bırakmak bile benim için eziyet. Bizde araç bayiiden alınır 15-30-45-60 binde bayii ye bakım için gider ve sonrasında ortalama 1.5 yaşında modellenir. Evde 1.4 TSİ araçta mevcuttu satıp modellemeden önce 6 ay gibi bir sürede 2. Araç oldugundan 15 bin kmde onunla devirdik. Çok şükür lpdi ihtiyacıda duymadım benzine mazota verdiğim para umrumda değil. Benım için o stepneye depo konması bile rahatsız edici bir durum yada ön kolsolda yakıtı gösteren bir parçayı görmek. Ama takanada saygım sonsuz neden taktın pişman olacaksın demem bilhassa kullanmakta isterim biraz. @kolgezer 1.6 tdi sahibi olarak evet motor sadece kasayı taşıyor normal bir kullanıcı için çok önem arz etmesede sportif sürüşte pek iç acıcı değil. Gelelim yarış sevdana. Madem bu kadar isteklisin sen al sahip oldugun en hızlı aracı bende aynı şekilde alıp geleyim bir deneyelim bakalım neler oluyor ? Alınızdaki araçla normal koşullarda 9sn nin altına inemeyeceksiniz yani tavsiyem öyle benzinliye biniyorum diye ışıklarda falan kafa tutmayın millete araba sattırırlar adama. Yakıt konusundada iddialısınız ya Ankaraya bir gelişimdede dizel superble aynı rota aynı hız deneyelim bakalım ne görücez. Tahminimce forum bir lpdi'ci daha kazanacaktır.
Bakın benim derdim bir tartışma başlatmak değil, bu forumda sürekli 1,6 tdi ile 1,4 tsi kıyaslaması yapılır. bu iki araç arasındaki beygir farkı öyle 5-10 değil tam 30 beygir.ben bu kıyaslamayı doğru bulmadığımı, iki araç arasında ciddi bir performans farkı olduğunu belirtmek için yazdım o satırları.
Şimdi gelelim restinize,
1. ruhsatında adınızın yazdığı istediğiniz arabayla gelin her zaman beklerim.(özelden mesaj atmanız yeterli)
2.Yakıt konusuna gelince ben benzinliler arasında 1.4 tsi en verimli dedim.bir benzinli arabanın dizel arabadan daha az yaktığını hiçbir zaman iddia etmedim.
3. bügüne kadar ne ışıklarda, ne de özel alanlarda kapıştığım hiçbir yarışı da kaybetmedim. Çünkü kaybedeceğim hiçbir yarışa girmedim.
Konu çok dağıldı, cevabınız olursa bana özelden yazın. zira burada yakıt tüketim değerleri paylaşılmalı.