Trigeri değiştirdiğim geçen haftadan beri ben de sıkışık trafikte, özellikle düşük devirde motor devrine paralel bir ses duyuyorum, su pompası mı, turbo mu, nedir anlamadım...
Nerede yaptırdın, bende su pompasından veya bir kasnakdan şüpheleniyorum, ustam biraz daha çoğalsın bakarız dedi, beklemedeyim. (Doğukan' a dinletmiştim, hiç elletme abıi demişti)
Abiler hic kurcalamayin. Sizdeki sesin sebebi kaputu actiginiz zaman motor blogunun sol tarafindaki triger ve V kayisinin cevirdigi kasnaklardan kaynaklaniyor. (Sarj donamosunun kasnagi olabilir, devirdaimin olabilir, klimanin olabilir, gergiler olabilir)
Bu kulaginiza gelen ses bu elemanlarin sesli calismasindan kaynaklaniyor. Ancak nokta atisi hangisinin sesli calistigini bulmak cok cok zor. Ayrica aracin calismasinda veya arza cikartmasinda hicbir degisiklik yapmazlar icinizi ferah tutun. Zaten zamani gelince degismesi gerekenler degisiyor. Mesela sarj dinamosunun kasnaginin bilyalarinda bir sistem var (sanirim klima kompresorunde de var) zamanla bunlar lackalasmis olabilir. Citirtili calisiyor olabilir. Calistigi surece sikinti yok. Nerde trak orda birak kanunu gecerli.
Yoksa ufacik bir sesi gidermek icin bir dunya parcayi degistirmeye baslayacaksiniz. Parcalarin hepsi servis mali olacak (parcacidan aldiginizdan cok pahali olacak) ve bir dunya iscilik odeyeceksiniz. Cok cok masrafli olur gerek yok
Konunun basina gelecek olursak su alt devirlerde gaza oturtunca gelen ses muhtemelen turbonun sesini duyuyorsunuz.
Hele hele baska bir araca birisini bindirin acsin sesi dinlesin yanindan 2.-3. Viteste turboyu tam doldurarak peak de gecin. Egzozdan ugultulu bir ses duydugunu soyleyecektir. Normal