0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Başka bir açıdan bakarsak; belki işinize yarar. İşletme giderleri, parça maliyeti, servis ücretlerinin pahalı olması. Sanayide ustasının bulunmaması nedeniyle S60 çok beğenip almayı düşünsem de vazgeçmiştim.
Ben size yazayım. 3 yıl v60 kullanmış biri olarak. 1. Volvodaki premium his güzeldir. Özellikle koltuklar çok rahattır. 2. Bagaj çol küçüktür. 380lt ile neredeyse c tipi araba bagajı vardır. 3. Araba çok ağırdır(isveç çeliği) bu nedenle hızlanması yüksrk (0-100 km 12 saniyelerdedir). Yakıtta öyle katalogta yazdığı gibi değildir. Ben istanbulda karmada 7.5 lt den aşağı düşemezdim. 4. Arabanın ağırlığından kendimi hep güvende hissetmişimdir. 5. Arabanın bakım aralıkları 10bindir. Bakım bedeli serviate 1000tldir minimum. 6. Heryerde servis yoktur. Koca istanbulda bile 4 veya 5 tane var. 7. Yedek lastik yoktur. Tamir kiti var. Ben hiç kullanmadım ama runflat lastik alman lazıö alırken. Ben hep ya şimdi patlarsa korkusu oldu.8. Süspansiyon bence başarılı değil. Hatta bende dinamik şasi vardı. Çok sertti. 9. Bende dizel vardı. 120km sonrasında motor ve yol sesi çok geliyordu. Hatta rüzgar da. Yalıtım çok başarılı mı noktasında yeni superbi kullandığımda daha çok anlarım. 10. Direksiyon çok sert. 29 Ekim tatilinde mercedes e180 kiralayınca daha çok anladım. Ayrıca araba küçük olmadına rağmen direksiyon tur sayısı az olduğu için araçts manevra çok zor. U çekmek tek hamlede imkansız. Şimdilik bu kadar.
prestij 1.4 kullanıcısı olarak son derece yumuşak bir süspansiyonu olduğunu söyleyebilirim. volvo tecrübem yok. ağır araç iyidir anlayışı geçmişte kaldı. artık hafif araçlar daha güvenli ve tüketimi az. ama güven verme hissi derseniz o başka. 1750kglı vectra c 3.0 caravan (sw) aracım da var. ondan inip suberbe binince suberb boyutuna rağmen oyuncakmış hissi veriyor
s60 bana da cazip gelmişti ilk başlarda ancak servis sorunu, parça ve bakım maliyetleri düşündürdü. Hem daha dolu hemde daha ekonomik olduğundan ötürü superb 'i seçtim.
Eski bir Octavia kullanıcısı olarak Volvo S60 ile Superb karşılaştırmak elma ile armutu kıyaslamak gibidir Superb karşılığı S80 dir. Volvo S60 Octinin muadilidir.